Chp'li Matkap: TMMOB'u 12 Eylülcü Paşalara Özenenler Susturamayacak - Son Dakika
Güncel

Chp'li Matkap: TMMOB'u 12 Eylülcü Paşalara Özenenler Susturamayacak

Chp\'li Matkap: TMMOB\'u 12 Eylülcü Paşalara Özenenler Susturamayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "12 Eylülcülerin susturamadığı TMMOB'u 12 Eylülcü paşalara özenenler de susturamayacaktır" dedi.Matkap yaptığı yazılı açıklamada, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Orman...

12.11.2013 17:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "12 Eylülcülerin susturamadığı TMMOB'u 12 Eylülcü paşalara özenenler de susturamayacaktır" dedi.

Matkap yaptığı yazılı açıklamada, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Orman Mühendisleri Odası'nın idari ve mali denetiminin Bakanlar Kurulu kararıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devredilmesine tepki gösterdi. AK Parti iktidarının TMMOB'u yeniden yapılandırma, etkisizleştirme ve işlevsizleştirme konusunda kabul edilemez bir adım attığını ifade eden Matkap şunları kaydetti:

"Artık net olarak biliyor ve görüyoruz ki 12 Eylül AKP ile devam ediyor. 12 Eylül bakiyesi olan ve meslek kuruluşlarının özerkliğini ortadan kaldıran bu düzenleme, AKP iktidarına kadar hiçbir iktidar tarafından kullanılmamış ve bu yönde bir çalışma yapılmamıştır. Bunu şiddetle kınıyorum. Herkes açıkça görüyor ki demokrasi kavramının içi boşaltılarak Türkiye, iktidarın onaylamadığı hiçbir şeyin yapılamadığı ve söylenemediği bir noktaya hızla sürüklenmektedir. CHP olarak her platforma TMMOB ve TMMOB bünyesindeki meslek odalarına yönelik her tür antidemokratik AKP saldırısının karşısında olacağız. Bunu TMMOB ile meslek kuruluşlarımızla, demokrasiden hak ve hukuktan yana olan halkımızla birlikte yapacağız. İnanıyoruz ve biliyoruz ki 12 Eylülcülerin susturamadığı TMMOB'u, 12 Eylülcü paşalara özenenler de susturamayacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Matkap: TMMOB'u 12 Eylülcü Paşalara Özenenler Susturamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement