CHP'li Posbıyık: Hırsızlıkla Seçimi Elimden Aldılar - Son Dakika
Güncel

CHP'li Posbıyık: Hırsızlıkla Seçimi Elimden Aldılar

CHP\'li Posbıyık: Hırsızlıkla Seçimi Elimden Aldılar

Zonguldak'ın ereğli İlçesi'nde Belediye Başkanlığı seçimini AK Parti adayına karşı kaybeden, CHP adayı eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye personeliyle vedalaştı.

07.04.2014 11:57

Zonguldak'ın ereğli İlçesi'nde Belediye Başkanlığı seçimini AK Parti adayına karşı kaybeden, CHP adayı eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye personeliyle vedalaştı. Posbıyık, "Hırsızlıkla seçimi elimden aldılar. 200 sandıkta hırsızlık var" dedi.

Ereğli İlçe Seçim Kurulu'nun ardından İl Seçim Kurulu'nun da CHP'nin itirazını reddetmesi üzerine Halil Posbıyık, belediye personeliyle vedalaştı. Belediye önünde kendisini uğurlayan personel ve partililere hitaben konuşan Posbıyık, 20 yıldır Ereğli'yi bir noktaya getirebilmek için çalıştığını söyledi. Ereğli için bundan sonra da aynı mücadeleyi sürdüreceğini ifade eden Posbıyık, "Ereğli'de olası yanlışların önüne geçmek için 14 tane aslanlar gibi meclis üyem var. Hepsi de birbirinden değerli ve Ereğli sevdalısı insanlar. Aynı mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

'ADALET HAKKIMIZI KORUMUYOR'

Aslında seçimi kaybetmediğini, hırsızlıkla seçimin elinden alındığını savunan Posbıyık, şöyle konuştu:

"Sandıklarda hırsızlık yaptılar. 200 sandıkta hırsızlık var. 200 sandıkta 100 oy pusulası vermişler. Bir sandıkta 100 oyun yerine 200 oy kullanılmış. 100 oy dışarıdan gelmiş. Mühürsüz pusulalar, mühürsüz zarflar. Yani adamı idama götürüler bu iş için. Ama yok. Adalete gidiyoruz, adalet hakkımızı korumuyor. Türkiye'de, hiçbir ilde, hiçbir ilçede bu kadar riyakarlık, bu kadar hırsızlık, bu kadar adaletsizlik olmamıştır. Hep beraber bir araya gelmişler her türlü hırsızlığı yapmışlar ve maalesef seçimi 420 oyla elimizden aldılar."

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da "AKP diktatöryasına, AKP'nin tek parti devletine karşı ne yazık ki Ereğli'de ve Zonguldak'ta yargıçlar var diyemiyorum. Çünkü 2 bin 672 geçersiz oy var. Bu oyların yeniden sayılması bile burada bir sürü şeyi değiştirebilecekti" dedi. - Ereğlizonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Posbıyık: Hırsızlıkla Seçimi Elimden Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement