CHP'li Yılmaz'dan, Bakan Yıldırım'a Facebook Sorusu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Yılmaz'dan, Bakan Yıldırım'a Facebook Sorusu

CHP\'li Yılmaz\'dan, Bakan Yıldırım\'a Facebook Sorusu

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz, Bakan Binali Yıldırım'a Facebook'un ne kadar güvenli olup olmadığını sordu.

31.10.2012 09:30  Güncelleme: 09:27

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Facebook ne kadar güvenli olup olmadığını sordu CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Facebook ne kadar güvenli olup olmadığını sordu.

CHP'li Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Yılmaz, günümüzde en çok kullanılan sosyal paylaşım platformu olan Facebook'un CIA ve FBI ile işbirliği ve haber paylaşımı yaptığının basında yer aldığını anımsattı. Yılmaz, önergesinde, " Türkiye'de de başta devlet yöneticileri olmak üzere, siyasilerin ve vatandaşların geniş bir biçimde kullandığı Facebook'ta, kişilerin özel bilgileri, fotoğrafları ve paylaşımlarının yer aldığını" belirtti. Yılmaz, Bakan Yıldırım'dan şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Türkiye'de, Facebook kullanıcılarının özel bilgilerinin güvenliği Bakanlığınız tarafından sağlanıyor mu?

Devlet Yöneticileri'nin, Hükümet Üyeleri'nin ve Devlet Görevlileri'nin birçoğunun Facebook'u kullandığı düşünüldüğünde paylaşımlarının, basında iddia edildiği gibi CIA ve FBI tarafından takip edilmesi ülkemiz açısından ne kadar güvenlidir?

Facebook üzerinden, Atatürk'e, Türk Devlet Büyükleri'ne ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yapılan saldırılar, bakanlığınız tarafından mı, yoksa Facebook'un ABD'de bulunan merkezi tarafından mı denetlenmektedir? Bu konuda önlem alınmakta mıdır?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Yılmaz'dan, Bakan Yıldırım'a Facebook Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement