CHP'den Erdoğan'a Hakaret Eden Arap Bakan'a Sert Tepki: Densizliği Kınıyoruz! - Son Dakika
Güncel

CHP'den Erdoğan'a Hakaret Eden Arap Bakan'a Sert Tepki: Densizliği Kınıyoruz!

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Türkiye ve Erdoğan'ı hedef alan paylaşımı nedeniyle BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'e "Bu densizliği şiddetle kınıyoruz!" sözleriyle tepki gösterdi.

20.12.2017 17:00  Güncelleme: 19:43

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan hakaret dolu sosyal medya paylaşımıyla ilgili tepki gösterdi.

Tezcan, konuyla ilgili "Bu densizliği şiddetle kınıyoruz ve Türkiye'ye kimsenin, ne tarihinden ne bugününden hakaret etmeye hakkı olmadığını, haddi de olmadığını bir kere daha hatırlatmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"YEMEN TÜRKÜLERİNİN YAKILDIĞI BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ"

İşte Tezacan'ın konuyla ilgili açıklaması:

Tarihe geçmiş Medine müdafasındaki o önemli isim, Fahreddin Paşa'ya ağza alınmayacak hakaret eden sözler, onun üzerinden bugünün Türkiyesine dönük hakaret içeren sözler kabul edilmesi mümkün değildir. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanına bir şeyi hatırlatmak isterim, o coğrafyada bu milletin evlatları aç, çıplak, yoksulluk içerisinde, sıtmadan ölürken kutsal toprakları korumak için canlarını verdiler, kanlarını akıttılar.

Yemen türkülerinin yakıldığı bir milletin evlatlarıyız. Eğer birazcık ahde vefa olsa, birazcık dökülen kana saygı olsa oturup söylediğiniz sözün vicdan azabını yaşarsınız.

"BU DENSİZLİĞİ ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Biz biliyoruz ki o coğrafyayı yönetenler, oradaki halklar değil. O coğrafyayı yönetenler, petrollerini çalan gerçek hırsızları bilmeyip, sırtlarını o gerçek hırsızlara dayayarak, o toprakları savunmak isteyenlere kafa tutmayı maharet saymışlardır. Bugün o coğrafyada azıcık kimliklerinin farkına varsalar bugün düştükleri duruma düşmezlerdi.

Bu densizliği şiddetle kınıyoruz ve Türkiye'ye kimsenin ne tarihinden ne bugününden hakaret etmeye hakkı olmadığını, haddi de olmadığını bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.






CHP\'den Erdoğan\'a Hakaret Eden Arap Bakan\'a Sert Tepki: Densizliği Kınıyoruz!
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'den Erdoğan'a Hakaret Eden Arap Bakan'a Sert Tepki: Densizliği Kınıyoruz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement