Cıbıltepe'de yarıyıl tatili bereketi - - Son Dakika
Güncel

Cıbıltepe'de yarıyıl tatili bereketi -

Cıbıltepe\'de yarıyıl tatili bereketi -

Sarıçam ormanlarıyla kaplı Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, yarıyıl tatili dolayısıyla pistlerde yoğunluk yaşanıyor.

01.02.2014 12:28

Sarıçam ormanlarıyla kaplı Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, yarıyıl tatili dolayısıyla pistlerde yoğunluk yaşanıyor.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe'deki pistleri, tatili fırsat bilen yerli ve yabancı turistler doldurdu. Farklı ülkelerden ve Türkiye'nin bazı bölgelerinden gelen kayakseverler, kristal kar ve sarıçam ormanlarıyla kaplı kayak merkezinde güzel vakit geçirmeye çalışıyor.

Kar kalınlığı 57 santimetre ölçülen Cıbıltepe'de, turistler kayak ve snowboard yapıyor, kızak kayıyor. Kayak merkezinde faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Mehmet Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının kış turizmine doping etkisi yaptığını söyledi.

Kayak merkezinde ve ilçedeki otellerde doluluk oranlarının yüzde 100 olduğunu ifade eden Saraçoğlu, "Cıbıltepe'deki kayak pistlerinin tamamı gece kar makinesiyle bastırıldı ve kayak için ideal duruma getirildi. Şu anda gelen konuklarımız tatillerinden çok memnunlar. Beyaza bürünen sarıçam ağaçları arasındaki uzun kayak pistlerinde hava kararıncaya kadar kayak yapıyorlar" diye konuştu.

Kayağın yanı sıra farklı alternatifler de sunduklarını belirten Saraçoğlu, kente gelen turistin yöresel ürünlerden bal, kaşar peyniri satın alarak, esnafa da katkı sağladığını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cıbıltepe'de yarıyıl tatili bereketi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement