Cıbıltepe ziyaretçilerini bekliyor - - Son Dakika
Güncel

Cıbıltepe ziyaretçilerini bekliyor -

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde İl Özel İdaresi ve Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından yenilenen kafeteryalar düzenlenen törenle hizmete açıldı.

03.02.2014 17:16

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde İl Özel İdaresi ve Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından yenilenen kafeteryalar düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kristal karı, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle Türkiye'nin sayılı kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış'taki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yenilenerek hizmete giren iki kafeterya yerli ve yabancı misafirlerini daha iyi ağırlayacak.

Vali Eyüp Tepe, yenilenen kafeteryaların açılışında yaptığı konuşmada, Sarıkamış'ı yaz ve kış turizminde dünya markası haline getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Özellikle kış turizmi açısından ileri ki yıllarda önemli yatırımların gerçekleşeceğini belirten Tepe, "Kış turizminin gelişmesi için bütün imkanları seferber ettik. Kayakseverlerin olmazsa olmazı dinlenebilecekleri yer kafeteryalardır. Tabii ki biz Sarıkamış'ı bir ülke markası bir dünya markası yapmaya çalışırken, bu kafeteryaları da Sarıkamış'a yakışır şekilde yeniden onardık restore ettik. Umarım kayakseverlerin beklentilerini karşılar, umarım ülkemiz turizmine, ilimiz turizmine katkılar sunar" diye konuştu.

Açılışa, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı ve üyeleri, daire amirleri ile kayakseverler katıldı. Kafeteryaların açılışının ardından davetlilere kavurma et ile pilav ikram edildi.

Orta istasyonda bulunan kafeterya, kesme taş ve ahşaptan yapıldı. Çift şöminesi bulunan kafeteryanın kapalı alanında 500 kişiye hizmet verilebiliyor. 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe'nin zirvesinde bulunan diğer ahşap kafe ise altıgen, tamamı ahşap ve baltık mimari tarzında inşa edildi.

Cıbıltepe ziyaretçilerini bekliyor -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cıbıltepe ziyaretçilerini bekliyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement