Çiftçi: Dedaş'ın En Önemli Müşterisi Biziz - Son Dakika
Güncel

Çiftçi: Dedaş'ın En Önemli Müşterisi Biziz

Çiftçi: Dedaş\'ın En Önemli Müşterisi Biziz

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sebebi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

20.05.2016 15:47

Basın toplantısında DEDAŞ'la ilgili konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, "Bir yerden hizmetlerimizi yürütüyoruz, bir yerden ödeme yapıyoruz. DEDAŞ'ın en önemli vazgeçilmez müşterisi biziz. Büyükşehir Belediyesi olarak da aylık 1 milyon 200 bin lira da belediyemizin her ay düzenli DEDAŞ'a ödemesi var" dedi.

Büyükşehir Belediye binasında yapılan basın toplantısında Nihat Çiftçi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'ŞANLIURFA TÜRKİYE'NİN EN GENÇ ŞEHRİ'
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 19 Mayıs kapsamında çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak da biz bugün çeşitli etkinliklerle gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz. Tüm gençlerimizi bu anlamda kutluyorum. Gençlik önemli bir kavram. Şanlıurfa Türkiye'nin en genç şehri, dolayısıyla, il olarak da üzerimize düşen bir sorumluluk var. Gençlerimize doğru anlamda hizmetler gerçekleştirmek, onların kendilerinin gelişimi anlamında dünyayı iyi okuyabilmeleri, kendi geleneklerini, geçmişini araştırmaları, irdelemeleri ve aynı zamanda sorgulayan ve geleceğe çok bir bilinçli bir şekilde yüksek bir motivasyonla hazırlanan bir gençliğin inşası noktasında elimizden gelen tüm imkânları seferber etmiş durumdayız. Yine 19 Mayıs tarihimizde önemli bir yeri var. Biz 19 Mayıs'ta düşman işgali altında olan ülkemizin kurtuluşu amacıyla bir iradenin Anadolu'ya yayıldığı ilk kapıdır" dedi.

'RAMAZAN'IN GİRİŞ PROGRAMI OLARAK İKİ HAFTA ERTELEMİŞ OLDUK'
Başkan Nihat Çiftçi, sabır etkinliklerin Ramazan ayı dolayısıyla 4 Haziran'a ertelendiğini belirterek, "Eyyüp Nebi Sabır Etkinlikleri programımız aslında 20 Mayıs'ta yapacaktık. Hem 19 Mayıs etkinliklerimize yakın bir tarih olması hem de çok yakın bir zamanda biz Ramazan ayına gireceğiz. Çünkü maneviyatı yüksek bir program, Ramazan'ın giriş programı olarak iki hafta ertelemiş olduk. 4 Haziran'da Ramazan'dan önce Eyyüpnebi beldemizde, Eyyüp peygamberimizin hem anması hem Eyyüp peygamberimizin en önemli özelliği olan sabrın insanlar anlamında ne anlam ifade ettiğini ve sabır anlamında da bu dünyada sınanan insanlara ödül anlamında ve yine ikramlar, çeşitli kültür programlarıyla arkadaşlarımızla birlikte bu programımızı icra edeceğiz" diye konuştu.

'ÜLKEMİZE HAYIR, BEREKET, GETİRMESİNİ NİYAZ EDİYORUM'
Nihat Çiftçi, AK Parti'nin başbakanlık için açıklanan adayına başarılar dileyerek, "Bugün itibariyle mensubu bulunmuş olduğum Ak Parti'nin genel başkan adayı açıklanmış. Hafta sonu genel kurulu yapılacak ve bizlerde Şanlıurfa'nın delegeleri olarak gidip reyimizi kullanacağız. Ben açıklanan adayımıza hem başarılar hem hafta sonu yapılacak genel kurulunun AK Parti'mize, ülkemize hayır, bereket, kalkınmışlık, kardeşlik getirmesini niyaz ediyorum" dedi.

'AYLIK 1 MİLYON 200 BİN LİRA BELEDİYEMİZİN HER AY DÜZENLİ DEDAŞ'A ÖDEMESİ VAR'
Çiftçi, DEDAŞ'ın kendilerinden daha iyi bir müşteri bulamayacaklarını belirterek, "ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz yönetim kurulu başkanı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben yapıyorum. Şanlıurfa'da su yönetimi anlamında çok önemli adımlar atılıyor. Enerji bedelleri anlamı, şu an aboneli olup da enerji bedeli yatırılmayan hiçbir yer yok. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bütün yerleşim yerlerinin enerji bedellerini DEDAŞ'a yatırıyor. Yaklaşık 4 milyon lira aylık DEDAŞ'a ödememiz var. Bugüne kadar totalde DEDAŞ'a 178 milyon lira ödeme yapmış bulunuyoruz. DEDAŞ'a 36 milyon borcumuz var. Bunu da biz DEDAŞ yetkilileri ile görüştük. Kaynak çözme noktasında ve ödeme planı çerçevesinde ödemeyi gerçekleştireceğiz. Hem borç ödüyoruz hem aynı zamanda da yatırım yapıyoruz. Sadece borç ödeyerek, sadece günlük sürdürülebilirlik enerji bedelleri ve günlük harcamaları yaparak belediye başkanlığının yapılmayacağını düşünüyorum. Belediye başkanı her tür riski alacak, her türlü şekilde kaynağı bulmak durumundadır. Bir yerden hizmetlerimizi yürütüyoruz, bir yerden ödeme yapıyoruz. DEDAŞ'ın en önemli vazgeçilmez müşterisi biziz. Büyükşehir Belediyesi olarak da aylık 1 milyon 200 bin lira da belediyemizin her ay düzenli DEDAŞ'a ödemesi var. Totalde aylık biz 5 milyon gibi bir bedeli DEDAŞ'a ödemeyi yapıyoruz. Tabii gönül isterdi ki hiçbir şekilde borçsuz gidelim. Şu an bize devredilen 3 bin kuyu var. 3 bin kuyunun enerjisini sağlıyoruz. Dolayısıyla bunun da ödeme planlarını yapmış durumdayız" şeklinde konuştu.

'BEN GELDİKTEN BİR AY SONRA SAYIŞTAY DENETİMİ YAPILDI'
Çiftçi, Sayıştay kararları ile ilgili olarak, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı anlamında Sayıştay denetiminde geçti. Ben geldikten bir ay sonra Sayıştay denetimi yapıldı. Rapor şu an çıktı ama denetim dönemini söylüyorum. Ben gelmeden önceki döneme ait ama şunu net olarak belirteyim. Sayıştay raporunu incelediğimde kurumumuzun çok sağlıklı çalıştığı, büyük ölçekte ihale yapmış olmasına rağmen her yönüyle hukuka, tekniğe uygun davrandığını bu konularla ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmadığını rapor incelemesinde gördüm. Ancak atamalara ilişkin olarak yönetmelikte bir değişiklik yapılmış" diye konuştu.

'ŞANLIURFASPOR, ŞANLIURFA'NIN MARKA DEĞERİDİR'
Çiftçi, "Şanlıurfasporla ilgili ben raporda bir usulsüzlüğe, bulguya rastlamadım. Bizi bekleyen 150-200 tane hizmet kalemi var. Bizim derdimiz Şanlıurfa gençliğini sporla buluşturmak. Şanlıurfaspor, Şanlıurfa'nın marka değeridir. Urfaspor'a hiçbir zaman kayıtsız kalmadık" dedi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çiftçi: Dedaş'ın En Önemli Müşterisi Biziz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement