Çiftlikler Taşındı Tartışma Bitmedi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Çiftlikler Taşındı Tartışma Bitmedi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Çiftlikler Taşındı Tartışma Bitmedi

Muğla'nın Güllük Körfezi'nde Son 15 Yılda Yaşamı Kabusa Çeviren Balık Çiftliklerinin Yeni Taşındığı Yerler de Çevrecileri, Halkı ve Tatilcileri Tatmin Etmedi.

Muğla’nın Güllük Körfezi’nde son 15 yılda yaşamı kabusa çeviren balık çiftliklerinin yeni taşındığı yerler de çevrecileri, halkı ve tatilcileri tatmin etmedi.

Türkiye Yeşiller Partisi Eş Başkanı Bilge Contepe,  çiftliklerin Güllük Körfezi’nin içerisinde kaldığını ve kabusun körfezde devam ettiğini belirterek, ”Çiftliklerin yaşattığı kabusu Alman Yeşiller Partisi ile AİHM’ne taşıyarak doğanın katlini önleyeceğiz” dedi.

Contepe, Türkiye’nin, ağır cezalar ödemek zorunda kalmak istemiyorsa, körfezdeki kabusa son verecek kararları derhal alıp almalı hayata geçirmesini istedi. Güvercinlik, Torba ve Güllük’e gelen turistler acentalera yaptıkları şikayetlerde, sahillere ölü balıklar vurduğunu ve su sporları yaparken önlerine çıkan balık kafesleri, çivili tahtalar ve balık ağları nedeniyle tehlike atlattıklarını belirtti. Bazı turistler koyda yüzerken, önlerine çıkan balık kafeslerinin içerisine girerek tepki gösterdi.

Kaynak: DHA