Çığ Altında Kalan Dağcıyı Arkadaşı Görüntüledi - Son Dakika
Güncel

Çığ Altında Kalan Dağcıyı Arkadaşı Görüntüledi

Erzincan'daki Tatlısu Mağaçur Vadisinde tırmanış yapan dağcılardan biri çığ altında kaldı.

12.02.2017 10:52

Erzincan'daki Tatlısu Mağaçur Vadisinde tırmanış yapan dağcılardan biri çığ altında kaldı. Metrelerce sürüklenen dağcıyı, bir başka arkadaşı cep telefonuyla görüntüledi.

DADAK Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Tekin, bir grup arkadaşı ile birlikte Ernzincan'da Tatlısu Mağaçur Vadisine tırnamışa gitti. Tırmanışın ardından kontrollü şekilde deniz seviyesinden 2500 metre yükseklikteki vadiden indikleri sırada büyük bir çığın geldiğini fark ettiler. Grupta bulunan dağcılardan biri cep telefonu ile çığ anınını görüntülemeye başladı. Bu sırada gruptan bir arkadaşlarının da çığ altında kalışı görüntüye girdi. Metrelerce sürüklendikten sonra çığ altından yara almadan çıkan dağcıya arkadaşları "İyi misin?" diye seslendiler. Arkadaşlarının 'Şükür kurtulduk" demeleri üzerine dağcılar rahat bir nefes aldı.

Dağcı Mustafa Tekin, Önümüzde çığ akmaya başladı. Bu sırada biraz yukarı bölümde arkadaşlarımızdan birinin çığ altında kalışına tanık olduk. Ama mucize kabilinden arkadaşımız çığ altından kurtulmayı başardı. Aslında hepimiz büyük bir kaza atlattık. Daha sonra topluca dağdan sağ salim indik" diye konuştu.

Çığ Altında Kalan Dağcıyı Arkadaşı Görüntüledi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çığ Altında Kalan Dağcıyı Arkadaşı Görüntüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement