Çin'de Muhalif Uygur Tohti, Resmen Tutuklandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin'de Muhalif Uygur Tohti, Resmen Tutuklandı

Çin\'de Muhalif Uygur Tohti, Resmen Tutuklandı
27.02.2014 12:07

Çin'in başkenti Pekin'deki evinden, bir aydan fazla süre önce polis tarafından herhangi bir açıklamada bulunulmaksızın alınan Uygur akademisyen İlham Tohti'nin resmen tutuklandığı ve "ayrılıkçılık yapmakla" suçlandığı belirtildi.

Çin'in başkenti Pekin'deki evinden, bir aydan fazla süre önce polis tarafından herhangi bir açıklamada bulunulmaksızın alınan Uygur akademisyen İlham Tohti'nin resmen tutuklandığı ve "ayrılıkçılık yapmakla" suçlandığı belirtildi.

Eşi Guzaili Nu'er, tutuklamaya ilişkin kendisine ulaştırılan belgeden İlham Tohti'nin Sincan'daki bir gözaltı merkezinde tutulduğunu öğrendiğini söyledi.

Yerel yetkililer, geçen ay Tohti'yi "bölücü fikirler yaymak,  bölücü faaliyetler içinde bulunmak ve etnik düşmanlığı körüklemekle" itham etmişti.

Pekin'deki Çin Minzu Üniversitesi'nde ekonomi profesörü olan Tohti, Pekin yönetiminin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik izlediği politikalara yönelttiği eleştirilerle tanınıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'de Muhalif Uygur Tohti, Resmen Tutuklandı - Son Dakika


Advertisement