Çin Lojistik Sektörü Gelirlerinde Artış Bildirdi - Son Dakika
Güncel

Çin Lojistik Sektörü Gelirlerinde Artış Bildirdi

Çin Lojistik Sektörü Gelirlerinde Artış Bildirdi

Çin'in lojistik sektörü, geçtiğimiz yıl istikrarlı bir gelir artışı yaşadı. Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu verilerine göre, sektörün gelirleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,9 artarak 13,2 trilyon yuana yükseldi. Ayrıca, lojistik verimlilik de iyileşmeye devam etti ve sosyal lojistik maliyetlerinin GSYİH'ya oranı yüzde 14,4 oldu. Lojistik altyapı inşaatında da sağlam ilerleme kaydedildi ve lojistikle bağlantılı sabit varlıklara yapılan yıllık yatırımlar yüzde 10'dan fazla arttı.

11.02.2024 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEİJİNG, 11 Şubat (Xinhua) -- Çin'in lojistik sektörü geçtiğimiz yıl istikrarlı gelir artışı bildirdi.

Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu verilerine göre, 2023'te sektörün gelirleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,9 artarak 13,2 trilyon yuana (yaklaşık 1,86 trilyon ABD doları) yükseldi.

Çin'in lojistik verimliliği geçtiğimiz yıl da iyileşmeye devam etti. 2023'te sosyal lojistik maliyetlerinin gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYİH) oranı bir önceki yıla göre 0,3 yüzde puan azalarak yüzde 14,4 oldu.

Lojistik altyapı inşaatında da sağlam ilerleme kaydedildi. Federasyonun verilerine göre 2023 yılında ulaştırma, depolama ve posta hizmetleri gibi lojistikle bağlantılı sabit varlıklara yapılan yıllık yatırımlar, bir önceki yıla kıyasla yüzde 10'dan fazla artış gösterdi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin Lojistik Sektörü Gelirlerinde Artış Bildirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement