Çin-Moğolistan sınırındaki Ganqmod Limanı'nda yolcu trafiği yeniden başladı - Son Dakika
Güncel

Çin-Moğolistan sınırındaki Ganqmod Limanı'nda yolcu trafiği yeniden başladı

Çin-Moğolistan sınırındaki Ganqmod Limanı\'nda yolcu trafiği yeniden başladı

Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bulunan Ganqmod Limanı, Çin-Moğolistan sınırındaki en büyük karayolu limanı olarak bilinmektedir. Liman idaresi, yolcu geçişlerinin normal seyretmesi için çeşitli önlemler aldıklarını duyurdu. 2022 yılında limanda gerçekleştirilen gümrük işlemleri ise 19 milyon tondan fazla malı kapsamaktadır. Ganqmod Limanı, ülkenin enerji ithalatında önemli bir rol oynamakta ve Çin-Moğolistan-Rusya ekonomik koridorunda merkezi bir konuma sahiptir.

14.11.2023 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HOHHOT, 14 Kasım (Xinhua) -- Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde yer alan ve Çin-Moğolistan sınırındaki en büyük karayolu limanı olan Ganqmod Limanı'nda iki yönlü yolcu trafiği Pazartesi günü yeniden başladı.

Liman idaresi, limanda yolcu geçişlerinin normal seyretmesini sağlamak için hizmetlerin optimizasyonu ve birden fazla denetim kanalının açılması gibi önlemlerin alındığını bildirdi.

2022'de limanda 19 milyon tondan fazla malın gümrük işlemi gerçekleştirildi. Bu rakam, 2021'e göre iki kattan fazla artış anlamına geliyor.

Ganqmod Limanı, ülkenin başlıca enerji ithalat kanallarından biri ve Çin-Moğolistan- Rusya ekonomik koridorunda önemli bir merkez konumunda.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin-Moğolistan sınırındaki Ganqmod Limanı'nda yolcu trafiği yeniden başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement