Cizre'de Dbp'nin Kobani'ye Destek Yürüyüşü Olaysız Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Dbp'nin Kobani'ye Destek Yürüyüşü Olaysız Sona Erdi

Cizre\'de Dbp\'nin Kobani\'ye Destek Yürüyüşü Olaysız Sona Erdi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Kobani’ye destek için düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması olaysız sona erdi.

12.10.2014 17:36

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Kobani'ye destek için düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması olaysız sona erdi.

IŞİD çetelerinin Kobani'ye yönelik saldırıların bir haftadan bu yana protesto edildiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde DBP tarafından Kobani'ye destek için yürüyüş düzenlendi. DBP ilçe binası önünde toplanan kalabalık adına Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Kunur ve DBP'li yöneticiler cadde üzerinde bekleyen emniyet yetkilileri ile görüşüp, yürüyüşün yapılması için gerekli iznin verilmesini istedi. Yapılan görüşmeler neticesinde kitlenin Dörtyol Kavşağı'na kadar gelmesine izin verildi. Kobani'ye destek için toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde İdil Caddesi'ne çıkarak Dörtyol mevkiine kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe DBP Cizre İlçe Örgütü Eş Başkanı Ali Gün, Cizre Belediyesi Eş Başkanı Kadir Kunur, belediye meclis üyeleri, DBP Cizre ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sloganlar eşliğinde Dörtyol kavşağına gelen kitle adına DBP Cizre İlçe Eş Başkanı Ali Gün açıklama yaptı. Açıklamanın ardından kalabalık 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Dbp'nin Kobani'ye Destek Yürüyüşü Olaysız Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement