Cizre'de Öldürülen Ümit Kurt, Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Öldürülen Ümit Kurt, Toprağa Verildi

Cizre\'de Öldürülen Ümit Kurt, Toprağa Verildi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün çıkan olaylarda kalbine isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ümit Kurt, toprağa verildi.

07.01.2015 13:30  Güncelleme: 16:18

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensupları arasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren 14 yaşındaki Ümit Kurt'un cenazesi, bugün 5 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Cizre'de kazılan hendeklerin belediye tarafından kapatılmaya başlamasının ardından Cudi Mahallesi'ndeki Ziraat Sokağa dün akşam giren zırhlı polis araçlarına, YDG-H üyeleri taşlarla saldırdı. Silah seslerinin de duyulduğu olaylar sırasında, arkadaşıyla boya badana yapmaktan döndüğü belirtilen Ümit Kurt, kalbine isabet eden kurşunla olay yerinde öldü.

Olaylarda 28 yaşındaki Çelebi Sakçak da yaralandı. Cizre Ticaret ve Sanayi Odası'nda çalışan yaralı Sakçak, Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, ölen Ümit Kurt'un cesedi de Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ümit Kurt'un cenazesi otopsinin ardından bugün esnafın kepenk kapattığı Cizre'ye getirildi. Cenaze, ilçede yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı. Abdullah Öcalan posteri, PKK flamaları ile karşılanan Kurt'un cenazesi, daha sonra konvoy halinde Cizre Asri Mezarlığı'na getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Kurt'un cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

EVE GİDERKEN VURULDU

Cizre'de çıkan olaylarda silahla vurulan Ümit Kurt'un arkadaşı Emrah Karakuş eve gittikleri sırada olayın meydana geldiğini söyledi. Kurt ile beraber olduğunu belirten Karakuş, "Mahallede boya badana işi yapmıştık. İşi bitirip akşam eve giderken elektrikler kesildi. Bir baktım kendisi yere düştü. Sonra amcamın oğlunun arabasıyla hastaneye getirdik" dedi.

YENİDEN HENDEKLER AÇILDI

Öte yandan, polisin mahallelere girmemesi için sokak girişlerine kazıldıktan sonra kapatılan hendeklerin, dün akşam saatlerinden itibaren yeniden açıldığı görüldü. Olaylarda yaralanan ve Cizre Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan 28 yaşındaki Çelebi Sakçak'ın da Cizre Ticaret ve Sanayi Odası'nda çalıştığı öğrenildi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Öldürülen Ümit Kurt, Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • isimsiz: Bu cocuk 14 yasinda ve ayakkabi boyaciligi yapiyo sizim polislere vur emrini verdiginizden beri polisler burda olaylarla ilgisi olmayan vatandaslarimizi sucsuz yere katlediyo ben bir Cizreli olarak TC nin koymus oldugu yasayi kiniyorum eger o oldurulen bi turk olsaydi herkes ayaga kalkardi ama bu Turkiye Devletinde olan Kurt cocuklarina ve Kurt annelerine oluyo Lutfen Devlet adina baris adina bir adim attin artik olan Gencecik sucsuz cocuklara oluyo Bide kurtleri suclamayi birakin sucu kendinizde arayin biraz... 3 1 Yanıtla

Advertisement