Çocuğunu İkinci Kez Dünyaya Getirdi - Son Dakika
Güncel

Çocuğunu İkinci Kez Dünyaya Getirdi

Çocuğunu İkinci Kez Dünyaya Getirdi

İzmir Ege Üniversitesi'nde Güler Özbınar, doğuştan safra kesesi olmayan ve safra yolları kapalı olan 8 aylık bebeği Rıfat'a karaciğerinden parça verdi.

20.11.2012 11:45

İzmir Ege Üniversitesi'nde Güler Özbınar, doğuştan safra kesesi olmayan ve safra yolları kapalı olan 8 aylık bebeği Rıfat'a karaciğerinden parça verdi. Anne Özbınar çocuğuna ikinci kez bir dünya hediye etti.

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Gastroloji bölümünde canlı vericili segmental karaciğer nakli gerçekleştirildi. Güler Özbınar, doğuştan safra kesesi olmayan ve safra yolları kapalı 8 aylık bebeği Rıfat'a karaciğerinden parça verdi. Gerçekleştirilen başarılı operasyon hakkında bilgi veren EÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Aydoğdu, hastalığın ilk ortaya çıkışı hakkında, "Bebeğin annesi, Rıfat'ın 10 günlükken dışkı renginin cam rengi olduğunu fark ediyor. Yapılan tetkiklerle safra kesesinin olmadığı, safra yollarının doğuştan tıkalı olduğu ortaya çıkıyor ve geçici bir ameliyata alınıyor" dedi.

Hastanın EÜ'ye getirilme sürecinden başlayarak bebek ve annenin şu anki iyileşme durumlarından da bahseden Prof.Dr. Aydoğdu, şöyle konuştu: "Bu ameliyattan sonra hasta Ege Üniversitesine getirildi. Sarılık değeri çok yüksekti, kilo alması bozulmuştu, karaciğerin alışması ile ilgili bazı testlerde bozukluk vardı. Kanama eğilimi artmıştı. Bütün bu kriterler bebeğin nakil sınırında olduğunu gösterdi. Anneden karaciğerinin uygun bir kısmı bebeğe nakledildi. Ameliyatın üzerinden dört gün geçti, bebek yoğun bakımdan çıktı servise geldi. İkisi de ameliyat sonrasında bir problem yaşamadı. Bundan sonrasının da geçmiş deneyimlerime bakarak güzel gideceğini düşünmekteyim."

CANINI VER DESELER VERİRDİM

Anne Güler Özbınar duygularını şu şekilde ifade etti, "Hasta olduğunu ilk öğrendiğimde çok üzüldüm. Nakil lazım dediklerinde korktum. Her yüzüne baktığımda öleceğini düşündüm. Gözlerinin ve yüzünün sarılığı hiç geçmedi, sürekli karnı şişiyordu. Karaciğerim uyduğunda çok sevindim, çocuğumu kurtarmak için hemen ciğerimi verdim. O an canını ver deseler verirdim."

Ameliyata girerken çocuğum kurtulacak diye sevinçten ağladığını anlatan Özbınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bebeğimi ilk kez görüyorum gözleri beyazlamış çok sevindim. Gelişimi diğer bebekler gibi olmadı ama bundan sonra daha iyi olacak. Allah bütün hasta olanlara acil şifalar versin. Ben hepsinin kurtulmasını istiyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuğunu İkinci Kez Dünyaya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement