Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü İdris Seyman, uyuşturucu madde kullanıldığı tespit edilen çocuklarla ilgili rehberlik ve danışmanlık hizmeti verdiklerini belirterek, "Uyuşturucu kullanan gençleri ailelerine yaklaştırmaya çalışıyoruz. Biz sadece danışmanlık ve rehberlik hizmeti yapıyoruz. Tedavi konusunda ikna edebildiğimiz çocukları gerekli yerlere yönlendiriyoruz" dedi.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü İdris Seyman, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının açılmasının ardından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yeni eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesini dileyen Seyman, "Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü olarak, yeni eğitim ve öğretim sezonu öncesi gerekli tedbirlerimizi aldık. Milli Eğitim Müdürlüğü ve İçişleri bakanlığı arasında yapılan protokol gereği polis irtibat görevlilerimiz olacak. Bu kişiler tüm okullarda oluşabilecek asayiş veya çocuklara yönelik her türlü olayları birimlerimize aktaracak. Bunların dışında polis kriz müdahale ekibimiz var. Bu ekipler tüm okullarda meydana gelebilecek olaylara anında müdahale edecek" diye konuştu.
"TRAFİK SIKINTISI ÇEKİLEN OKULLARDA GEREKLİ TEDBİRLERİMİZİ ALDIK"
Büyükşehirlerde trafik sıkıntısının olacağına dikkat çeken Seyman, "Trafik Şube Müdürlüğü'yle birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Trafik sıkıntısı çekilen okullarda gerekli tedbirlerimizi aldık. Ayrıca bu sene faaliyete geçen 15 bisikletli polis okullarda görevlendirildi. Geçen seneden farklı olarak, 'Güvenli okul güvenli eğitim' çerçevesinde öğretmenleri, velileri ve duyarlı vatandaşları bilgilendirme açısından broşür bastırdık. Bu konuyla ilgili iletişim kurmak için sosyal paylaşım, web adresimiz ve telefon numaramızı broşürlerin üzerine yazdık ve bu konu üzerinde duruyoruz. Ayrıca çocukların güvenli okula gelebilmesi için okullarda konferanslar yapıyoruz. Çocuk Şube Müdürlüğü okul yollarında oluşabilecek tehlikelerle ilgili, diğer birimlerde kendileriyle ilgili konularda çocuklarımızı aydınlatmaktadırlar" diye konuştu.
"GEÇEN YILA ORANLA DAHA DONANIMLIYIZ"
Çocuk Şube Müdürlüğü'nde görevli personelin sivil olarak görev yaptığını açıklayan Seyman, "İletişim bilgileri gelişmiş, üniversite mezunu ve halkla ilişkileri konusunda uzman personelden oluşmaktadır. Okullardaki öğretmenler ve halkla ilişkilerde gayret gösteriyorlar. Bunu daha ileri aşamaya getirmek için kartlar bastırdık. Bu kartlar sayesinde velilere ve öğretmenlere ulaşıp, okul güvenliğiyle ilgili sıkıntıları paylaşmak istiyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl daha donanımlıyız. Geçen yılki istatistiklerde genellikle okul çevresinde gençlerin kavga, ağız tartışması ve az sayıda yaralamalı olaylarla karşılaştık. Bunların istatistiklerini arkadaşlar tutarak, belirli bölgeler yaptık. Bu bölgelerde daha çok uygulamalar yapacağız. Okulların açılmasıyla beraber 3 günde bir bölgelerde uygulamalar yapacağız" şeklinde konuştu.
"DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ VERİYORUZ"
İnternet kafe, sinema, tiyatro ve park-bahçe gibi yerlerde sürekli denetlemeler yaptıklarını vurgulayan Seyman, "Çocukları okul zamanı bu gibi yerlerde gördüğümüz zaman, aileleriyle yada okul ile irtibata geçiyoruz. Çocukların bu şekilde tekrar okula gitmesini sağlıyoruz. 2013 yılında devamsızlık yapan öğrencileri tekrar okula kazandırmak için personelimiz duyarlı çalışmıştır. Uyuşturucu madde kullanıldığı tespit edilen çocuklarla ilgili, rehberlik olarak düşündüğümüz konular var. Bununla ilgili anne, baba ve çocuklarla yaptığımız iletişimde gençleri ailelerine yaklaştırmaya çalışıyoruz. Biz sadece danışmanlık ve rehberlik hizmeti yapıyoruz. Tedavi konusunda ikna edebildiğimiz çocukları gerekli yerlere yönlendiriyoruz. Bu konuyla ilgili daha önceden tedavi olmuş çocuklar var" şeklinde konuştu. - BURSA
Son Dakika › Güncel › Çocuk Polisi Uyuşturucu Kullanan Gençleri Ailelerine Yaklaştırıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?