Çocuk Polisinden Okul Önlerinde Sıkı Denetim - Son Dakika
Güncel

Çocuk Polisinden Okul Önlerinde Sıkı Denetim

Çocuk Polisinden Okul Önlerinde Sıkı Denetim

Bursa'da çocuk polisi, okul önlerinde bekleyen şüpheli kişilere göz açtırmıyor.

27.09.2013 10:42

Bursa'da çocuk polisi, okul önlerinde bekleyen şüpheli kişilere göz açtırmıyor. Uyarılara aldırmayanlara 182 lira para cezası kesileceği açıklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, okul önlerinde denetimlerini sürdürüyor. Merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'ndeki Ali Karasu Lisesi'nde uygulama yapan ekipler, okul ve öğrencilerle ilgisi olmayan kişileri uzaklaştırdı. Önce şahısların kimliklerini alan ekipler, merkezle irtibata geçerek kimlik sorgulaması yaptı. Daha sonra şahıslara uyarılarda bulunan ekipler, "Okul önlerinde beklemeniz yasak. Valilik kararınca bizim ikazlarımıza uymazsanız size para cezası keseceğiz" dedi.

Şahıslar uyarı üzerine okul önlerinden uzaklaşırken, polis ekiplerinin ikazlarına uymayan şahıslara Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine göre "emre aykırı hareket"ten 182 TL para cezası kesileceği belirtildi. Ayrıca bu cezanın ocak ayından sonra artacağı öğrenildi.

VELİLER VE ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

Öte yandan Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, okul çıkış ve girişlerde öğrenciler ile velilere de tavsiyelerde bulunuyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği okullarda polis irtibat görevlilerinin olduğunu vurgulayan ekipler, oluşabilecek bir durumda 155'i arayarak durumu açıklamalarını istedi. Durumdan memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler ve veliler, uygulamayı takdirle karşıladı. Öğrencilerin artık daha güvenli şekilde okullara göndereceklerinin altını çizen veliler, "Polis ekipleri okul önlerinde çok güzel uygulama yapıyor. Biz de bundan dolayı çok memnunuz. Artık çocuklarımız okula daha güvenli şekilde gidecek" dedi.

"OKULLA İLGİSİZ KİŞİLERE 182 TL PARA CEZASI"

Okul önlerinde de gerekli tedbirlerin alındığına dikkat çeken Çocuk Şube Müdürü İdris Seyman ise, "Okul önlerinde güvenlik tedbirleri açısından geçen sene Bursa Valiliği tarafından alınan kararla okul önlerinde bulunan ilgisiz ve alakasız kişilere ceza yazabileceğiz. Okul önlerindeki uygunsuz kişilerin bulunmasını önlemek istiyoruz. O şahısları uyararak, valilik kararı çerçevesinde ceza yazabiliyoruz. Kabahatler kanunu 32. maddesine göre 'emre aykırı hareket'ten 182 TL para cezasına çarptırılıyor" şeklinde konuştu.

Bursa genelinde Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen 63 okul polisi irtibat görevlisi olarak görevlendirildi. Okulların giriş ve çıkışlarını güvenli şekilde sağlamak için 22 bölgede yer alan 54 okulda ise 25 ekip görev yapıyor. Çocuk polisinin Facebook ve Twitter sayfasından eklediği öğrenci sayısı da 4 bine yaklaştı. Polis, sosyal medyada öğrencileri hem bilgilendiriyor hem de başlarına bir olay geldiğinde online olarak müracaatları alıp kanuni işlem başlatıyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuk Polisinden Okul Önlerinde Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement