Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çocukların çevre konusunda bilinçlenmesi amacıyla düzenlediği "Hayalimdeki Çevre" resim yarışması sonuçlandı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca çocukların hayal ettiği çevreyi ortaya çıkarmak, büyüklerin de onlardan ilham almasını sağlamayı hedefleyen yarışmada dereceye giren öğrenciler belirlendi.
Yarışmada, İzmir Gürçeşme Leman Alptekin Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Betül Akkoç birinci, Trabzon Çamburnu Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Tuğçe Erhan ikinci, İstanbul Yunus Emre İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ufuk Kaya üçüncü oldu.
Mansiyon ödüllerini de Trabzon Dumlupınar İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Cansu Yaren Atalar ve Niğde Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Aybala Yaramış kazandı.
Resimler, akademisyenler, ressam ve Bakanlık uzmanlarından oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Dereceye giren öğrenciler, eylülde Ankara'da düzenlenecek törenle ödüllerini alacak. Öğrencilere, dizüstü bilgisayarla resim eğitim araçları seti, öğretmenlerine dizüstü, okullarına da masaüstü bilgisayar hediye edilecek. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Çocuklar Hayallerindeki Çevreyi Çizdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?