Çocuklarımız Okuyor, Yüzlerimiz Gülüyor - Son Dakika
Güncel

Çocuklarımız Okuyor, Yüzlerimiz Gülüyor

Çocuklarımız Okuyor, Yüzlerimiz Gülüyor

SODES projesi kapsamında Kamuran Meral Gençlik Merkezi açıldı

15.04.2013 09:35

Okumayı Yayma Derneği'nin "Çocuklarımız okuyor, yüzlerimiz gülüyor" SODES Projesi kapsamında hazırladığı Kamuran Meral Gençlik Merkezi Çatalçeşme Mahallesi'nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Müftüsü Peyami Güngör, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Okumayı Yayma Derneği Başkanı Şükrü Aslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Okumayı Yayma Derneği Başkanı Şükrü Aslan, "okumayı yaygınlaştırmak için çeşitli çalışmalara imza atıyoruz. Âlemlerin efendisi peygamber efendimize gelen ilk vahiy "oku" dur. Bugün açılışını yaptığımız okuma merkezinin hayırlı olmasını diliyorum. Okuma merkezi öncesinde buranın hali içler acısıydı. Ama şimdi Allah'a şükürler olsun ki burada gençlerimiz okuyacaklar. Toplamda 10 okuma evimiz bulunmakta bunların yedisi ilçelerimizde üç tanesi de il merkezinde hizmet veriyor. Okuma Evlerinde üç bin öğrencimize hizmet sunuyoruz. Öğrencilerimizin iyi bir eğitim almaları için elimizden gelen çabayı sürdüreceğiz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen işadamlarımıza, Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz." Dedi.

Bugün burada siz saygıdeğer öğrencilerimiz ve mahalle sakinlerimizle bulunmaktan dolayı mutluyum diyerek konuşmasına başlayan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, açıklamasında şunları belirtti:

"Bizler insanlarımızı seviyoruz, hemşerilerimizin mutluluğu bizlerin mutluluğudur. Çocuklarımız okuyor, yüzlerimiz gülüyor projesi kapsamında bugün burada güzel bir eğitim merkezinin açılışını yapıyoruz. Okumayı yaygınlaştırma Dernek Başkanımızın bizlerle ilgili ifadeleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Dernek Başkanımız bizler için gönül adamı ifadelerine yer verdi. Evet gönül almak ve gönül adamı olmaktan şeref duyan bir mantığa sahibiz. Her konuda bizlerin yanında olan Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum. Kendileri her hayırlı işte bizlerin yanında yer almaktadır. Hayır işlerinde koşan bu tür derneklerimizin de her zaman yanındayız. Onlara gereken tüm destekleri sunacağız. Okuma salonunun şehrimize hayırlı olmasını diliyor, gençlerimizin zihinlerinin her daim açık olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Elazığ Valisi Muammer Erol ise Okuma Salonunun hayırlı olmasını dileyerek açıklamasında şunları belirtti:

"SODES projesi kapsamında çocuklarımız okuyor, yüzlerimiz gülüyor projesi ile Çatalçeşme mahallesinde gençlik merkezini hizmete açıyoruz. Bu tür projelerle devletimiz elindeki tüm imkânları seferber etmektedir. Burada sevindirici olan sivil toplum kuruluşlarının hiçbir şekilde hizmeti sunarken karşılık beklememesidir. Gençlik merkezinin hayırlı olmasını diliyor, gençlerimizin ziyadesiyle buradan istifade etmesini temenni ediyorum."

Düzenlenen tören sonrasında Elazığ Valisi Muammer Erol ile Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, okuma salonunu gezdi ve burada 6 ve 7. sınıf öğrencilerine eğitim seti hediyesine bulundu.

Öğrenciler Vali Erol ile Belediye Başkanı Selmanoğlu ile burada bir süre sohbet etti. Öğrenciler eğitim setleri için Vali Erol ile Başkan Selmanoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklarımız Okuyor, Yüzlerimiz Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement