Çocukluğunda Atatürk'e Şiir Okuyan Fatma Nineye "Gaziler Günü" Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Çocukluğunda Atatürk'e Şiir Okuyan Fatma Nineye "Gaziler Günü" Ziyareti

Çocukluğunda Atatürk\'e Şiir Okuyan Fatma Nineye "Gaziler Günü" Ziyareti

Eceabat Kaymakamı Dayan ile ilçeden bir grup yönetici, Gaziler Günü dolayısıyla 7 yaşındayken Atatürk'e şiir okuyan Fatma Nineye evinde ziyarette bulundu

19.09.2013 17:30

Eceabat ilçesi Kaymakamı Nurettin Dayan, "Gaziler Günü"nde, 7 yaşındayken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e şiir okuyan Fatma Hızal'ı (103) evinde ziyaret etti.

Dayan ile İlçe Garnizon Komutanı Deniz Yüzbaşı Adnan Kaya, Belediye Başkanvekili Osman Pöge, bir grup gazi ve şehit yakını, Hızal'a, ilçeye bağlı Büyükanafarta köyündeki evinde ziyarette bulundu.

Hızal'ın elini öpen Dayan, ona isteği olup olmadığını sordu ve her zaman yanında olduklarını, kendisini tekrar ziyaret edeceklerini söyledi.

Şiiri konuklarına da okuyan Fatma Nine ise Atatürk'ün, kendisi 7 yaşındayken köyü ziyaret ettiğini hatırlattı.

O günkü duygularını şimdi de yaşadığını dile getiren Hızal, şöyle konuştu:

"Atatürk, köye geldi, karşıladık. Kara kalpaklar başında, süngüler belinde askerleri ve atlarla geldi. Çanakkale Savaşı'nda yaşadığı hatıraları görmeye gelmişti. Öğretmenimiz yanımızda, karşıladık onu. Selam verdi bize. Bizler de 'Hoş geldiniz Ulu Gazi, yükselttiniz ülkemizi' diyerek kendisini selamladık. Öğretmenim bana, 'Şiir okuyacaksın' dedi. Ben de 'Yunan dertli İzmir için, hep ağlarız için için, kahpe düşman sürüm sürüm askerle, vurdu bizi arkamızdan hançerle' diye başlayan şiirimi okudum. Ardından 'Ölenlere rahmet, sağ kalanlara selamet' dedim. Beni alkışladılar." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocukluğunda Atatürk'e Şiir Okuyan Fatma Nineye 'Gaziler Günü' Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement