Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çomü'den Kısa Kısa

10.01.2016 11:43

Ezine MYO'da 2015-2016 Güz Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Güz Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ezine MYO'da 2015-2016 Güz Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Güz Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Meslek Yüksekokullarından Sorumlu Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ile Ezine Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personelinin katıldığı toplantıda Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehtap Özden güz yarıyılını değerlendirerek yüksekokulun ihtiyaç ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise ÇOMÜ'de gerçekleştirilen akademik, idari ve fiziki yeniliklerden bahsederek, yüksekokulun talepleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantı akademik personelin görüş ve önerilerini aktarmasıyla tamamlandı.

Sağlık Hizmetleri MYO Yeni Müdürü Görevine Başladı

ÇOMÜ Sağlık Hizmetleri MYO yeni müdürü Doç. Dr. Ahmet Barutçu görevine başladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun Barutçu'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul'da hazır bulundular.

Doç. Dr. Kemal M. Taşkın'ın Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Değer Bulundu

Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı'nda görevli Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal M. Taşkın'ın "Zeytin (Olea europaea L.) Strigolakton Biyosentezine Katılan Genlerin Belirlenmesi ve Bitki Büyüme Düzenleyicisi Olarak Etkilerinin İncelenmesi" isimli projesi TÜBİTAK tarafından 2515-COST Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Programında kapsamında desteklenmeye karar verilmiştir. Proje 3 yıl süreli olup, "Strigolactones: Biological Roles and Applications-FA1206" aksiyonuna dahildir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Ezine Meslek Yüksekokulunun (MYO) 2015-2016 güz yarı yılı akademik kurul toplantısı yapıldı. Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Meslek Yüksekokullarından Sorumlu Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ile okulun akademik ve idari personelinin katıldığı toplantıda, Ezine MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehtap Özden güz yarı yılını değerlendirip, okulun ihtiyaç ve projeleri hakkında bilgi verdi.Rektör Acer ise ÇOMÜ'de gerçekleştirilen akademik, idari ve fiziki yeniliklerden bahsedip, yüksekokulun talepleri hakkında değerlendirme yaptı. Toplantı akademik personelin görüş ve önerilerini aktarmasıyla tamamlandı.

Sağlık Hizmetleri MYO'nun yeni müdürü görevine başladı

ÇOMÜ Sağlık Hizmetleri MYO'nun yeni müdürü Doç. Dr. Ahmet Barutçu görevine başladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, Barutçu'ya nezaket ziyaretinde bulunup, görevinde başarı diledi.Ziyarete, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver, ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul da katıldı.

Doç. Dr. Taşkın'ın projesi destek

ÇOMÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Taşkın'ın projesi TÜBİTAK tarafından destek gördü.Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı'nda görevli Doç. Dr. Taşkın'ın "Zeytin (Olea europaea L.) Strigolakton Biyosentezine Katılan Genlerin Belirlenmesi ve Bitki Büyüme Düzenleyicisi Olarak Etkilerinin İncelenmesi" isimli projesi desteğe değer görüldü.Projenin 3 yıl da tamamlanması ön görülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika


Advertisement