Çöplükler Yeşil Alana Dönüyor - Son Dakika
Güncel

Çöplükler Yeşil Alana Dönüyor

Çöplükler Yeşil Alana Dönüyor

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çevre yatırımlarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sınırlara yeni dahil olan ilçelerdeki vahşi çöp depolama alanlarını rehabilite ediyor.

19.08.2015 13:44  Güncelleme: 13:45

Gemlik ilçesi Karacaali Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin metrekare alanda, Orhangazi İlçesi Yeniköy Mahallesi'nde 7.500 metrekare alanda yapılan rehabilitasyon çalışmasının ardından Orhangazi İlçesi Çakırlı Mahallesi'nde 10 bin metrekare alanda ve İznik İlçesi Elbeyli Mahallesi'nde 2.500 metrekare alanda yapılan rehabilitasyon çalışmaları da tamamladı.

Rehabilitasyon çalışmalarıyla yeşil alana dönüşen düzensiz çöp sahalarında; katı atığın tesviye işlemleri yapılarak sahanın üstü toprak ile kapatılıyor, çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı uygun noktalara yerleştirilen gaz bacaları ile kontrol altına alınıyor. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için saha tel çit ile çevriliyor.
Orhangazi İlçesi Çakırlı Mahallesi ve İznik İlçesi Elbeyli mahallesinde gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmalarıyla toplam 12 bin 500 metrekare daha yeşil alan Bursa'ya kazandırıldı. İnegöl İlçesi Cerrah ve Yenice mahalleleri, İznik İlçesi Boyalıca mahallesinde devam etmekte olan rehabilitasyon çalışmaları tamamlandığında yaklaşık 35 bin metrekarelik yeşil alan Bursa'ya kazandırılmış olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çöplükler Yeşil Alana Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement