Çorum'da 'Yaşama Yol Ver' Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Çorum'da 'Yaşama Yol Ver' Kampanyası

Çorum\'da \'Yaşama Yol Ver\' Kampanyası

Çorum'da 112'nin lüzumsuz yere meşgul edilmemesi ve trafikte ambulanslara yol verilmesi için 'Yaşama Yol Ver' kampanyası başlatıldı.

17.02.2016 16:49

Çorum'da 112'nin lüzumsuz yere meşgul edilmemesi ve trafikte ambulanslara yol verilmesi için 'Yaşama Yol Ver' kampanyası başlatıldı. Ambulanslara trafikte yol verilmesi ve 112'nin lüzumsuz yere meşgul edilmemesi için 'Yaşama Yol Ver' kampanyası Çorum'da hayata geçirildi. İlk program Çorum Turizm Uygulama Oteli'nde gerçekleşirken, ikinci program ise Hürriyet Meydanı'nda 112 Acil Servis ekiplerine ait araç ve gereçler halka tanıtımı yapıldı. 'Yaşama Yol Ver' kampanyasının tanıtımına, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ile sağlık çalışanları katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, bazı vakalara saniyeler içinde müdahale etmek gerektiğini bunun için trafikte ambulanslara sürücülerin yol vermesi ve 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiğini söyleyerek, "112 acil çağrı hattı hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından gereksiz yere meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan kişi veya yakınları zamanında bu hatta ulaşmamakta böylece hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır. Vatandaşlar da bu konuda farkındalık oluşturulması gerekir. 112'ye gelen çağrıların yüzde 92'si asılsız ihbardan oluşuyor. 2015 yılında 112'ye gelen 554 bin 799 çağrıdan 510 bin 869'u asılsız ihbardı" dedi. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum'da 'Yaşama Yol Ver' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement