Çorum Polisinden Oyuncak ve Kozmetik Ürün Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Çorum Polisinden Oyuncak ve Kozmetik Ürün Operasyonu

Çorum Polisinden Oyuncak ve Kozmetik Ürün Operasyonu

Çorum polisi tarafından bir TIR'a düzenlenen operasyonda 131 bin 634 adet gümrük kaçağı oyuncak ve kozmetik ürünü ele geçirildi.

13.09.2012 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum polisi tarafından bir TIR'a düzenlenen operasyonda 131 bin 634 adet gümrük kaçağı oyuncak ve kozmetik ürünü ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, bir TIR'ı takibe aldı. TIR'da kaçak eşya sevkiyatı yapıldığını tespit eden polis ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon sonucu TIR'da yapılan aramada 5 bin 744 adet değişik marka ve modellerde saç fırçası ve tarağı, 46 bin 350 adet değişik türde oyuncak tüfek ve tabanca, 43 bin 110 adet değişik boylarda şemsiye, 4 bin 970 adet kol saati, 31 bin 460 değişik türde makyaj malzemesi ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan TIR sürücüsü R.Ş hakkında KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet iddiasıyla yasal işlem yapıldı. Operasyonda ele geçirilen malzemelerin bugüne kadar Çorum'da ele geçirilen en büyük miktardaki kaçak eşya olduğu bildirildi.

Emniyet Müdürü Necmettin Emre, "Son yıllarda ülkemizde görülen kaçakçılık suçlarındaki artışa bağlı olarak devletimiz vergi gelirleri yönünden ciddi anlamda kayba uğramaktadır. Öte yandan

kaçak yollarla yurda sokulan ürünler toplum sağlığını tehdit etmekte ve sektörde haksız rekabete sebep olmaktadır. Bu nedenle oluşturulan yeni ve sistemli çalışma anlayışı çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce bahse konu kaçakçılık suçlarının önlenmesi ile ilgili operasyonel çalışmalara ağırlık verilmiştir" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum Polisinden Oyuncak ve Kozmetik Ürün Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement