Çorumlu Şehit J. Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Çorumlu Şehit J. Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu Toprağa Verildi

Çorumlu Şehit J. Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu Toprağa Verildi

Hakkari'nin Geçimli köyünde askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Er Mehmet Burak Tütüncüoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

06.08.2012 15:01

Hakkari'nin Geçimli köyünde askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Er Mehmet Burak Tütüncüoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Jandarma Er Burak Mehmet Tütüncüoğlu için Çorum'un Alaca ilçesinde tören düzenlendi. Törene, Vali Nurullah Çakır, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, Garnizon Komutanı Alb. Hakan Saraç, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz üst düzey askeri ve polis personel, vatandaşlar katıldı. Göz yaşının sel olup aktığı cenaze töreninde teröre lanet yağdı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen törendeki Şehit Tütüncüoğlu'nun annesi Handan Duygun ve eşi Hülya Tütüncüoğlu ayakta durmakta güçlük çekti. Şehit Tütüncüoğlu'nun 1.5 yaşındaki oğlu Ömür Güneş ise önce olup bitenlerden habersiz tören alanında yakınlarının kucağında uyudu, uyandıktan sonra ise babaannesi Handan Duygun'un babasının şehit cenazesini meraklı gözlerle izledi.

Anne Handan Duygun, bin tane daha Burak doğuracağını belirterek, "Ayşeleri, Fatmaları, Handanları öldürsünler kökleri kurumaz bu vatanın evlatlarının,

bin tane daha Burak doğuracağım evladımı yetiştirip oraya göndereceğim. Onların anası ağlasın benim anam ağlamasın. Bak dimdik ayaktayım bak oğlunu büyütüyorum. Küçük oğlumu da askere göndereceğim" dedi.

Torununu kucağına alarak terör örgütüne lanetler yağdıran acılı anne, "Kandilli kan ağlasın onların leşleri ortada kalsın.

Bizim mezarımız var. Bizim köşkümüz var. Onlar ağlasın. Onların ne bu dünyası ne o dünyası var. Sen kork kandilli sen kork. Bir tane daha Burak büyütüyorum. Bunu da büyütüp göndereceğim. Sen kork Kandilli sen kork. Orada baban var bak oğlum. Bay bay yap babana" diye konuştu.

ALLAH KURBAN OLDUĞUM ALLAH DAĞDA BAYIRLARDA LEŞLERİ KALACAK

Şehit askerin anneannesi Bedriye Duygun da, "Valim şu benim yavrumun şerefine bakın Valim. Allah'ım bu dünyadan aldı öbür dünyasını verdi. ya bu şerefsizlerin ne bu dünyasını ne o dünyasını verecek.

Allah kurban olduğum Allah dağda bayırlarda leşleri kalacak. Anaları onlara hasret kalacak. Şu yavrumun şerefine bak.

Vatan sağolsun, askerimiz sağolsun. Askerimiz yaşadıkça onların kökü kazınsın. Askerimiz güçlensin Allah güç versin. Muhammed Mustafa güç versin. Bütün Allah dostları güç versin askere. Leşleri dağda bayırda kalsın. Yarabbi sen askerimize güç ver Yarabbi. Sen yardımcı ol Allah'ım. Boynumuzu bükme Yarabbim" diye gözyaşı döktü.

OĞLUNU SON YOLCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKMADI

Şehit Jandarma Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu'nu son yolculuğunda babası da yalnız bırakmadı. Adana'da acı haberi alan acılı baba akşam saatlerinde Çorum'a geldi. Cenazede ayakta durmakta zorlanan babayı Vali Nurullah Çakır ve protokol üyeleri teselli etti.

Tütüncüoğlu'nun cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorumlu Şehit J. Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement