Cumhurbaşkanı Gül'ün Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Nuceyfi'yi Kabulü - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül'ün Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Nuceyfi'yi Kabulü

Cumhurbaşkanı Gül\'ün Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Nuceyfi\'yi Kabulü

Cumhurbaşkanı Gül, Irak ile ilgili en samimi temennisinin; iç barışını sağlamış, birlik ve bütünlüğünü pekiştirmiş, istikrarlı, müreffeh ve itibarlı bir ülke olarak bölgede hak ettiği yeri alması olduğunu ifade etti

12.09.2013 15:50

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak ile ilgili en samimi temennisinin; iç barışını sağlamış, birlik ve bütünlüğünü pekiştirmiş, istikrarlı, müreffeh ve itibarlı bir ülke olarak bölgede hak ettiği yeri alması olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in resmi davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret eden Irak Meclis Başkanı Usame Abdülaziz El Nuceyfi ve beraberindeki Kanun Devleti Koalisyonu'nun Irak Meclisi'ndeki Grup Başkanı Halid Atiye, Kürt Listesi Grup Başkanı Fuad Masum ile Irak'ın İçişleri ile Maliye eski Bakanı ve Irak İslam Yüksek Konseyi üyesi Bakir Cabr Solag'ın aralarında bulunduğu Şii, Sünni, Kürt, Türkmen ve Hristiyan 14 milletvekilinden oluşan heyeti, Tarabya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, kabulde, Irak halkının bütün kesimlerinden ve siyasi yelpazedeki tüm partilerin temsilcilerinden oluşan bu kompozisyondaki heyeti kabul etmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İki komşu ülke olan Türkiye ile Irak arasında, köklü dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağları bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ikili ilişkilerin temelinde bulunan asıl faktörün bu olduğuna dikkat çekti. Irak'ta son dönemde yaşanan terör saldırılarından büyük üzüntü duyulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Irak halkının çektiği acıların gönülden paylaşıldığını ifade etti. En samimi temennisinin; Irak'ın iç barışını sağlamış, birlik ve bütünlüğünü pekiştirmiş, istikrarlı, müreffeh ve itibarlı bir ülke olarak bölgede hak ettiği yeri alması olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, Irak'ın halihazırda yaşamakta olduğu sorunları aşacağına samimiyetle inandığını kaydetti.

Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Nuceyfi ve Iraklı milletvekilleri ise kabulde, Türkiye'ye ayak bastıkları andan itibaren kendilerine gösterilen yakınlık ve sıcak misafirperverlik için müteşekkir olduklarını söyledi. Heyet üyeleri, ayrıca, iki ülke arasında tarihi ve coğrafi bağların çok kuvvetli olduğunu, Irak ve Türkiye halkları arasında kardeşlik bağları bulunduğunu, bu açıdan Türkiye ile ilişkilerin en üst düzeyde olması gerektiğine inandıklarını vurguladı. İki ülkenin ortak ve parlak bir geleceği birlikte inşa etmesini istediklerini belirten heyet üyeleri, bütün siyasi gruplardan temsilcilerin yer aldığı kalabalık bir heyetle Türkiye'ye gerçekleştirmekte oldukları ziyaretin, bunun müşahhas bir göstergesi olduğunu dile getirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'ün Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Nuceyfi'yi Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement