Cumhuriyet'in 90. Yılı Kocaeli'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet'in 90. Yılı Kocaeli'de Kutlandı

Cumhuriyet\'in 90. Yılı Kocaeli\'de Kutlandı

Kocaeli'de, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90.yıldönümü, törenle kutlandı.

28.10.2013 15:27

Kocaeli'de, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü, törenle kutlandı.

Valilik meydanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma törenine, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Deniz Hava Üs komutanı Tümamiral Hakan Üstem, Garnizon Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Birol Şimşek, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan siyasi partilerin il başkanları ile yönetimleri, çok sayıda STK üyesi, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Tören, gökyüzünden yağdırılan Türk Bayrağı ve konfeti eşliğinde son buldu.

Öte yandan, tören alanına yalnızca Meclis'te sandalyesi bulunan siyasi partilerin çelenk bırakılmasına izin verilmesi, DSP İlçe teşkilatı tarafından protesto edildi. Tören bitene kadar alana çelenk bırakmalarına izin verilmeyen DSP İlçe teşkilatı yönetimi, Başkan Selman Gürpınar'ın alan önündeki açıklamasının ardından Atatürk Anıtı'nın önüne gelerek çelenklerini bıraktı.

Alanda açıklama yapan Gürpınar, şöyle konuştu: "Yıllardır bu ayıpla karşı karşıya bırakılıyoruz. Burada Meclis dışında da olsak siyaset yapan bir gurup var. Bizleri görmezden gelemezler." - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet'in 90. Yılı Kocaeli'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement