Dadaş Film Festivalinde 'Lal Gece'ye 4 Ödül - Son Dakika
Güncel

Dadaş Film Festivalinde 'Lal Gece'ye 4 Ödül

Dadaş Film Festivalinde \'Lal Gece\'ye 4 Ödül

Erzurum'da düzenlenen 8'inci Uluslararası Dadaş Film Festivalinde 'Lal Gece' filmi 4 ayrı dalda ödül aldı.

18.05.2013 22:31

Erzurum'da düzenlenen 8'inci Uluslararası Dadaş Film Festivalinde 'Lal Gece' filmi 4 ayrı dalda ödül aldı.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen ödül törenine Vali Vekili Özgür Arslan, festival komitesi başkanı Nil Gürpınar, onur konukları Şefik Döğen, Eşref Kolçak, Engin Çağlar, Abdurrahman Keskiner, jüri üyeleri Firuzan, Nilüfer Açıkalın, Fırat Sayıcı, Thomas Balkenhol, yönetmenler ile oyuncular katıldı. Sunuculuğunu Arzu Okay'ın ressam kızı Eda Su Neidik'in yaptığı ödül gecesinde en iyi filme Lal Gece layık görüldü. Lal Gece filmindeki performansıyla en iyi kadın oyuncu Dilan Aksüt, en iyi erkek oyuncu ödülünü İlyas Salman aldı. En iyi kurgu yine Lal Gece filmiyle Reis Çelik'e verildi. En iyi yönetmen Gözetleme Kulesi'yle Pelin Esmer'e, en iyi senaryo Tepenin Ardı ile Emin Alper'e, en iyi görüntü yönetmeni Tepenin ardı ile George Chiper'e, en iyi müzik ödülü ise Ateşin Düştüğü Yer ile Saki Çimen'e verildi.

Dadaş Film Festivali Komite Başkanı Nil Gürpınar'a Valilik tarafından teşekkür plaketi verildiği gecede yapımcı Abdurrahman Keskiner de onur ödülünü aldı. Keskiner, festivale olan ilgisizliği eleştirerek, "Festivale bu şehir sahip çıkmamış. İletişim Fakültesi öğrencileri bile yok. Neredeyse İstanbul'dan gelen konuklar haricinde kimse yok diyeceğim. Bir daha ne zaman görecekler bu sanatçıları. Çok yazık. Çok üzüldüm" diyerek sitemini dile getirdi.

Ünlü aktör Eşref Kolçak ise, "İnşallah seneye böyle bir terbiyesizlik olmaz. Bu festivale sahip çıkılmalı. Böyle bir terbiyesizlik görmedim. Bundan sonra çıkacaklar sinemaya bir şeyler yapacaklar öyle mi?" diye tepki gösterdi.

Öte yandan yazar Füruzan, kadına şiddetin batıya doğru kaydığını İstanbul'da da her gün kadınların öldürüldüğünü söyledi. Füruzan, "Lal Gece filminde katil olan bir adamın da sağlam kalamadığını onun da sakatlandığını görüyoruz. Kadına şiddet yıllardır tartışılıyor. Nedir bu yıllarca bunu tartışıp bunu bir yola koyamıyor muyuz? Bu akıldan mahrum muyuz toplum olarak?" diye konuştu.

NK,KB (RT) - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dadaş Film Festivalinde 'Lal Gece'ye 4 Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement