Danimarka Parlamentosu Kapılarını Halka Açtı - Son Dakika
Güncel

Danimarka Parlamentosu Kapılarını Halka Açtı

Danimarka Parlamentosu Kapılarını Halka Açtı

Kopanhag'da her yıl geleneksel hale getirilen Kültür Gecesi etkinlikleri kapsamında kapılarını halka açan parlamentoyu binlerce kişi ziyaret etti.

11.10.2014 13:34  Güncelleme: 14:00

Kopanhag'da her yıl geleneksel hale getirilen 'Kültür Gecesi' etkinlikleri kapsamında kapılarını halka açan parlamentoyu binlerce kişi ziyaret etti. Başka Parlamento olmak üzere, bakanlıklar, emniyet genel müdürlüğü, müzeler olmak üzere tüm resmi kurumlar kapılarını halkın ve ülkeyi ziyaret eden turistlerin ziyaretine açtı. Terör tehditlerine rağmen resmi kurumlara yapılan ziyaretler sırasında göze çarpan güvenlik önlemi alınmadığı görüldü.

Parlamentodaki ziyaret sırasında, siyasi partilerin yöneticileri, bakanlar, milletvekilleri parti grup odalarında siyasi çalışmaları hakkında bilgi verip soruları yanıtladı. Parlamentodaki görevliler de ziyaretçilere meclis salonunu gezdirip çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyaret nedeniyle parlamento binası önünde uzun kuyruk oluşurken, içeride de kalabalık, siyasilerle sohbet edebilmek, resim çekilebilmek için büyük çaba harcadı.

Siyasiler ziyaretçi halka ve turistlere çok yakın ve sıcak ilgi gösterdi. Gecede en çok ilgi görenler, Liberal Parti Başkanı ve eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen ve aşırı sağ Danimarka Halk Partisi Başkanı Kristian Thulesen Dahl oldu. Orkestraların ve sanatçıların müzikleriyle zevkli bir gece geçiren ziyaretçilere, partiler tarafından çeşitli hediyeler ve yiyecek içecekler sunuldu. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka Parlamentosu Kapılarını Halka Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement