Darbeci Pilotlara Verilen Bombalama Emrinin Yeni Kayıtları - Son Dakika
Güncel

Darbeci Pilotlara Verilen Bombalama Emrinin Yeni Kayıtları

Türkiye tarihinin en karanlık gecelerinden biri olan 15 Temmuz'da Meclis'i ve Emniyet'i bombalayan pilotlara verilen talimatların yeni kayıtları ortaya çıktı.

10.09.2016 09:44  Güncelleme: 12:28

15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin yeni görüntü ve telsiz kayıtları ortaya çıktı. Görüntülerde , Akıncı Üssü'nden darbeci pilotlara, hem Meclis hem de Genelkurmay Karargahı'na yönelik verilen, bombalama talimatları var.

TALİMATLAR NET!

Telsiz konuşmaları ve F16'lardan kaydedilen görüntüler 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ait. O anlarda Meclis ve G. kurmay başkanlığını bombalama talimatları çok net bir şekilde görülüyor. Kayıtlarda darbeci pilotlara Aslan 1, Aslan 2 ve aslan 3 gibi kodlar verildiği görülüyor.

MECLİS'E İLK BOMBA

Meclis'e 1. bombayı Akıncı'daki filoda bulunan Ahmet Tosun'un talimatıyla darbeci pilotlar Hüsnü Balıkçı ve Uğur Uzunoğlu'nun saat 02:35'te attığı görülüyor.

İkinci bomba ise yine Ahmet Tosun'un talimatıyla aslan 6 kodlu Hüseyin Türk tarafından saat 03:24'te ve saat 03: 25'te atılıyor.

GENELKURMAY'A MAK DALIŞI

Genelkurmay karargahı hedef alındığında ise ard arda MAK dalışı talimatı veriliyor pilotlara. Yani şiddetli bir patlama olarak duyulan alçak irtifa uçuşu yapmaları isteniyor.

Darbeci Pilotlara Verilen Bombalama Emrinin Yeni Kayıtları

Son Dakika Güncel Darbeci Pilotlara Verilen Bombalama Emrinin Yeni Kayıtları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement