Datça'da Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Datça'da Orman Yangını

Datça\'da Orman Yangını

Datça'da çıkan orman yangınında yaklaşık 3 hektarlık alan zarar gördü.

13.09.2012 04:31

Datça'da çıkan orman yangınında yaklaşık 3 hektarlık alan zarar gördü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yangın Datça'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Emecik mevkisindeki ormanlık alanda gece saatlerinde başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Datça Orman İşletme Şefliği ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 20 arazöz ve 50 orman işçisiyle müdahale edilen yangın, 2 saat süren çalışmanın ardından yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alındı.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi müdürlüklerinin sorumluluk sahasında çıkan yangına, gece olduğu için havadan müdahale edilemediğini söyledi.

Emecik'te son bir buçuk ay içerisinde 12 yangın çıktığını belirten Özkan Şahin, bu yangınlarla ilgili daha önce iki şüphelinin yakalandığını hatırlattı. Bu iki şahsın yanlarında şişme bot ve benzin bidonlarıyla birlikte yakanlandığına dikkati çeken Şahin, "Bu kişiler delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Buranın tam karşısı Simi adası. Son günlerde bölgemizde çok sayıda kaçak göçmenin yakalandığını biliyoruz. Yangınların bu insan kaçakçılığı faaliyetleriyle ilgili olduğunun üzerinde duruluyor. Yangınların kasıtlı çıkarıldığına inanıyorum. Yangın çıktığında güvenlik güçlerimiz bir noktada toplandığı için diğer taraftan göçmenleri rahatlıkla kaçırıyor olabilirler" dedi.

Yangında ilk belirlemelere göre şuana kadar 3 hektarlık ormanlık alanının zarar gördüğünü belirten Şahin, en kısa sürede yangını tamamen söndürdükten sonra soğutma çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Emecik Köyü Muhtarı Hüseyin Harıpçı ise yangında 10 kadar evin yanma tehlikesi atlattığını söyledi. İki hafta önce aynı yerde çıkan yangın sırasında güvenlik amacıyla yangın şeritleri açıldığını belirten Harıpçı, bu şeritler sayesinde evlerin yanmaktan kurtulduğunu kaydetti.

Aynı mevkide 28 Ağustos'ta çıkan yangında 20 hektar orman ve 20 hektar tarım arazisi tahrip olmuştu.

Muhabir: Levent Kişi

Yayıncı: Erdem Gültekin - MUĞLA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement