DAÜ Mühendislik Fakültesi Konferansa Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika
Güncel

DAÜ Mühendislik Fakültesi Konferansa Ev Sahipliği Yapıyor

DAÜ Mühendislik Fakültesi Konferansa Ev Sahipliği Yapıyor

DAÜ Mühendislik Fakültesi "Yüksek Hızlı Optik Ağlar ve Gelişim Sürecini Destekleyen Yeni Teknolojiler Konferansı"na ev sahipliği yapıyor.

07.12.2013 15:21

Açılışı 11 Aralık 2013 Çarşamba günü, saat 10:00'da, KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından yapılacak olan ve 11-13 Aralık tarihleri arasında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilecek olan konferans, North Carolina Üniversitesi ve New York Devlet Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Konferansa katılım ücreti 350 Amerikan Doları olmasına rağmen, Konferans Organizasyon Komitesi kararıyla KKTC iş-insanları ve sektör temsilcileri, KKTC üniversitelerinin öğretim elemanları ve öğrenciler konferansa ücretsiz olarak katılabilecekler.

DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Kongre Eş Genel Başkanı Prof. Dr. Hasan Amca'dan alınan bilgilere göre özellikle dünyaca ünlü davetli konuşmacıların katılacağı açılış programı, yüksek hızlı iletişim konusuyla ilgilenen iş dünyası ve akademik uzmanların kaçırmaması gereken bir etkinlik. Akıllı Şehir Uygulamaları ve Fırsatları Komitesi Başkanı Richard Jones tarafından gerçekleştirilecek Evlere-Fiber-Optik-Kablo (Fiber-to-the-Home) başlıklı açılış konuşması ilgilenenlerin kaçırmaması gereken bir fırsat.

Prof. Dr. Amca, kongre kapsamında Bulut Bilişim'in hızla yayıldığı günümüzde dünya çapında bu alanda en etkili isimlerden birisi olan Kanadalı araştırmacı ve Bulut Bakış Açısı Firması CEO'su Steven Woodward, "Bulut Bilişim'in Kültürel Etkileri ve Operatörlerin Bakış Açıları" başlıklı etkili bir konuşma yapacağını ifade ederek diğer konuşmacılar hakkında da bilgi verdi. Heyecanla beklenen diğer bir konuşmacı da North Carolina Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ian Ferguson'un yapacağı "Termoelektrik Malzemeler ve Yeşil Enerji" konuşmasını; North Carolina Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harry G Perros'un "Bilgisayar Ağlarında Hizmet Kalitesi" başlıklı konuşması takip edecek. "Yarı-İletken-Teknolojilerde Yeni Yaklaşımlar" isimli konuşmasıyla COMSATS, Pakistan Fizik Bölümünden Prof. Dr Zafar Iqbal; Dubai'nin ünlü firmalarından IT Butler E-services (FZ-LLC) CEO'su Dr Muhammad Manshad Satti'nin "Sosyal Medyanın İşletmeler ve Toplum Hizmetlerinde'ki Rolü" başlıklı konuşması; North Carolina Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Abasefreke Ebong'un "Güneş Pillerinde Yeni Teknolojiler ve Uygulamaları" başlıklı konuşması; bir üniversiteler adası olan KKTC iş adamları ve akademik topluluğu için öneminin yanında dünya çapında da etkili olacağı beklenmektedir.

Bu yıl onuncusu düzenlenecek olan "Yüksek Hızlı Optik Ağlar ve Gelişim Sürecini Destekleyen Yeni Teknolojiler Kongresi"ni (High-Capacity Optical Networks & Emerging/Enabling Technologies – HONET-2013, http://honet.uncc.edu) etki yaratması ve Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin uluslararası görünürlüğünün artırılmasına katkı sağlaması amacıyla geniş bir akademik kesimden de bilimsel ve maddi destek (sponsorluk) alarak gerçekleştirilmektedir. Kongre sponsorları arasında TC Büyükelçiliği, Doğu Akdeniz Üniversitesi, University of North Carolina at Charlotte, USA, IEEE Comunication Society, National University of Sciences and Technology, Pakistan, KHAS University, Istanbul, Turkey, King Saud University, Riyadh, Saudi Arabia, Pharos University in Alexandria, University Sains Malaysia, National Institute of Laser Enhanced Science, Cairo, Egypt, Alexandria Higher Institute of Engineering and Technology, Chamber of Turkish Cypriot Electrical Engineers, IT Butler E-Services (FZ-LLC) ve Faisal Islam Bank of KIBRIS, KKTC Cumhurbaşkanlığı, Salamis Bay Conti Hotel ve Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası bulunmaktadır.

Konferansın Diğer Davetli Konuşmacıları

Prof. Dr. Nasır Memon (University of New York, USA)
Prof. Dr. Yong Tae Kim (GIST, South Korea)
Prof. Dr. Guy Pujolle (University of Paris, France)
Dr. Sibabrata Ray (Google Inc., USA)
Prof. Dr. Kemal Alemah (Edith Cowan University, Avustralia)
Prof. Dr. Ian Ferguson (University of North Carolina-Charlotte, USA)
Prof. Dr. Michael Fiddy (University of North Carolina-Charlotte, USA)
Prof. Dr. Mubarak Shah (University of Central Florida, USA)
Prof. Dr. Sirin Tekinay (Kadir Has Üniversitesi, Turkey)
Doç. Dr. Ferat Sahin (Rochester Institute of Technology, USA)

Konferansın Yerel Organizasyon Komitesi

Prof. Dr. Aykut Hocanın (DAÜ, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı, KKTC),
Doç. Dr. Muhammed Salamah (DAÜ, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, KKTC)),

Konferans Organizasyon Eş-Başkanları

Prof. Dr. Yasin Raja(Eş Genel Başkan, Optoelektronik Iletişim Direktörü, University of North Carolina-Charlotte, USA)
Prof. Dr. Ziya Arnavut(Eş Genel Başkan, SUNY Fredonia, Bilgisayar Bilimleri, USA)
Prof. Dr. Hasan Amca(Eş Genel Başkan, Mühendislik Fakültesi Dekanı, (DAÜ)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DAÜ Mühendislik Fakültesi Konferansa Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement