Dbp'li Belediyeler Kobani'ye İş Makineleri Gönderdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Dbp'li Belediyeler Kobani'ye İş Makineleri Gönderdi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Dbp\'li Belediyeler Kobani\'ye İş Makineleri Gönderdi

Işid'e karşı yaklaşık 4.5 ay süren çatışmadan sonra harabeye dönen Kobani'nin yeniden inşa edilmesi için bölgedeki DBP'li belediyeler iş makinelerinden oluşan 32 araçlık bir konvoyu Kobani'ye gönderdi.

Işid'e karşı yaklaşık 4.5 ay süren çatışmadan sonra harabeye dönen Kobani'nin yeniden inşa edilmesi için bölgedeki DBP'li belediyeler iş makinelerinden oluşan 32 araçlık bir konvoyu Kobani'ye gönderdi. İş Makinelerinin, 15 gün boyunca Kobani'de savaşın izleri olan enkazları kaldıracağı ve yeni yerleşim yeri için alt yapı çalışmalarına katılacakları belirtildi.

IŞİD'in ilçe merkezinden çakırılmasından sonra Kobani'nin yeniden inşa edilmesi çalışmaları kapsamında bölgedeki DBP'li Belediyeler Kobani'ye iş makinesi desteğinde bulundu. Diyarbakır, Van, Mardin Büyükşehir ile Batman, Kayapınar, Bağlar, Sur, Yenişehir, Kızıltepe ve Nusaybin belediyeleri Greyder, itfaiye, kepçe, paletli kepçe, vidanjör ve kamyonlardan oluşan 32 araçlık bir konvoyu dün Kobani'ye gönderdi.

Resmi izinlerin alınmasından sonra Kobani'ye geçen iş mikanelerinin, savaşın izleri olan enkazları kaldıracağı ve yeni yerleşim yerleri için altyapı çalışmalarında çalışacakları belirtildi. İş makinalarının Kobani'de 15 gün kalacağı kaydedildi.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

00:28
Polonya’da Anayasa Mahkemesi başkanı, zinciri keserek binaya girmeye çalıştı
Polonya'da Anayasa Mahkemesi başkanı, zinciri keserek binaya girmeye çalıştı
23:43
Derbi cezası ertelenecek mi TFF, Abdülkerim Bardakcı için kararını açıkladı
Derbi cezası ertelenecek mi? TFF, Abdülkerim Bardakcı için kararını açıkladı
22:48
Hamile kızını ve birlikte yaşadığı erkek arkadaşını öldürdü
Hamile kızını ve birlikte yaşadığı erkek arkadaşını öldürdü
22:40
Polonya karıştı Cumhurbaşkanının ülkede olmadığı sırada polis, Anayasa Mahkemesi’ni bastı
Polonya karıştı! Cumhurbaşkanının ülkede olmadığı sırada polis, Anayasa Mahkemesi'ni bastı
22:32
Osimhen maç sonundaki görüntüsüyle korkuttu
Osimhen maç sonundaki görüntüsüyle korkuttu
21:55
Galatasaray Konya’da farka koştu
Galatasaray Konya'da farka koştu