Dede Böbreğini Torununa Verdi - Son Dakika
Güncel

Dede Böbreğini Torununa Verdi

Dede Böbreğini Torununa Verdi

Konya'da yaşayan 63 yaşındaki Ahmet Solak, böbreğini 13 yaşındaki torunu Yusuf Solak'a verdi.

17.05.2012 18:12

Konya'da yaşayan 63 yaşındaki Ahmet Solak, böbreğini 13 yaşındaki torunu Yusuf Solak'a verdi. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Opr. Dr. Sabri Tekin tarafından gerçekleştirilen operasyonla dededen alınan böbrek torununa nakledildi.

Konya'da yaşayan ve iki ay önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Yusuf Solak, dedesi Ahmet Solak'ın böbreği ile hayata tutundu. İki ay önce yüz, el ve ayaklarında şişmeler ve mide bulantısı şikayeti ile hastaneye başvurduğunu anlatan Yusuf Solak, yapılan tetkiklerde böbrek yetmezliği teşhisi konularak diyalize alındığını söyledi.

Baba Sadullah Solak ise, Yusuf'un diyalize girmesini aile olarak istemediklerini ve nakil yapılmasına karar verdiklerini söyledi. Baba Solak, Antalya'da nakil yapılan tanıdıklarının önerileri ile Medical Park Antalya Hastanesi'ne başvurduklarını ifade etti. Dede Ahmet Solak'ın torununa böbreğini vermek istemesi üzerine yapılan tetkikler olumlu çıkınca naklin gerçekleştiğini söyleyen baba Solak, her ikisinin sağlık durumlarının da iyi olduğunu söyledi.

Dedesinin verdiği böbrekle hayata yeniden merhaba diyen Yusuf, dedesine ve operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti. 63 yaşındaki dede Ahmet Solak ise, torununun küçük yaşta makinelere bağlı yaşamasını istemediğini ve böbreğini seve seve verdiğini belirtti.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, "Organ naklinde bağışçı olmak için üst yaş sınırı yoktur. Tıbbi olarak organ nakline engel olacak bir problemi olmayan herkes böbrek bağışçısı olabilir. Bu vakamızda bunun örneklerinden biridir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dede Böbreğini Torununa Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement