Demir: Vergide Elle Yoklamalar Ortadan Kalkıyor - Son Dakika
Güncel

Demir: Vergide Elle Yoklamalar Ortadan Kalkıyor

Demir: Vergide Elle Yoklamalar Ortadan Kalkıyor

Şanlıurfa Vergi Daire Başkanı Cemal Demir, Eylül ayı itibari ile vergi denetimleri artık internet bağlantılı tabletleri ile yapılacağını söyledi.

23.06.2015 13:31

Maliye Bakanlığı gittikçe karmaşıklaşan vergisel faaliyetlerin kayıt altına alınması için 1 Eylül tarihi itibari ile e-vergi sistemi devreye giriyor.

Bu yeni sistemle hem zaman tasarrufu hem de kağıt tasarrufunun yapılması hedefleniyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Vergi Daire Başkanı Cemal Demir, "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamış olduğu, Eylül 2015 ayından itibaren her türlü yoklama ve yoğun ve yaygın vergi denetimi hizmetlerimiz, Gelir İdare Başkanlığınca temin edilerek başkanlığımız merkez ve ilçe birimlerine gönderilen internet bağlantılı tablet bilgisayarlar vasıtası ile yapılacaktır" dedi.

Bu sayede elle ve kâğıt ortamında yapılan yoklamaların da sona ereceğini belirten Demir, "Tablet bilgisayarların kullanılmasının en önemli sebepleri, tabletle yoklama gerçekleştiğinde otomatik olarak sisteme girişi yapılmakta bu sayede zamandan tasarruf edilmekte, ayrıca kâğıt ortamında yoklama yapıldıktan sonra manuel girişlerde ortaya çıkabilecek hataları da ortadan kaldırılmaktadır. Öte yandan tabletlerle iş yeri ile iş yerindeki doküman ve belgelerin fotoğraflanması sureti ile ileride ispata yarayan delillerin de elde edilmesi sağlanmış olmaktadır" diye ifade etti.

DAHA HIZLI VE KALİTELİ HİZMET

Demir, "Mükellef odaklı çalışma anlayışımız gereği, mükelleflerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla Topçu Meydanı ve Şehitlik Vergi Dairelerindeki vezneleri zemin katta birleştirdik, sayılarını çoğalttık ve sıramatik koymak sureti ile mükelleflerimize oturarak sıralarını takip etme imkânı sağlamış olduk. Bu sayede mükelleflerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet verme imkanımız olacak" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Demir: Vergide Elle Yoklamalar Ortadan Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • eyyubiyeli: eyyubiye kalkan yakubiye dere boyu yıkılan evlerden yuzlerce dukkan yaptılar o dukanlar ne ruhsatı var ne maliye kaydı var elektrik desen kacak vergi veren yok öncelikle oralardaki dukanları kayıt etirin maliyeye bir adam tlf dukanı sucu dukanı berber dukanı acmış aynı kişi çalıştırıyor yazık be 0 0 Yanıtla

Advertisement