Demirkıran: "Sessiz Kalsalar Bile, Biz Sesimizi Yükseltmeye Devam Edeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Demirkıran: "Sessiz Kalsalar Bile, Biz Sesimizi Yükseltmeye Devam Edeceğiz"

Demirkıran: "Sessiz Kalsalar Bile, Biz Sesimizi Yükseltmeye Devam Edeceğiz"

Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı, Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Mısır'da Adeviyye Meydanı'nda yaşanan katliamla ilgili bütün dünyaya seslenerek, "Siz Mısır'da yaşanan zulme sessiz kalsanız bile, biz sesimizi yükseltmeye devam"...

28.07.2013 19:14

Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı, Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Mısır'da Adeviyye Meydanı'nda yaşanan katliamla ilgili bütün dünyaya seslenerek, "Siz Mısır'da yaşanan zulme sessiz kalsanız bile, biz sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

Mısır'da güvenlik güçlerinin Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtı göstericilere müdahalesi sonucu 200 civarında kişinin ölmesi nedeniyle Siirt'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

Aralarında İHH ile Memur-Sen'in de bulunduğu çok sayıda kalabalık vatandaş, Siirt Çarşı Camii imamı Nevzat Erdabakoğlu'nun kıldırdığı gıyabi cenaze namazından sonra toplu olarak dua etti.

Cenaze namazı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Demirkıran, "Mısır'da hak arayan, özgürlük ve eşitlik arayan bir halkın haklı talebine karşılık, darbe ile yönetime gelen cuntacı generaller büyük bir katliama imza atmıştır. Tüm dünyanın sessiz kaldığı bu eylemi kınıyor ve Allah'ın evinde, Kahhar ismiyle bu zalimleri kahretmesi temennisinde bulunuyoruz. Bugün kardeşlerimizin gıyabında cenaze namazı kıldık. Bütün dünyaya da çağrı yapıyorum; artık yeter, darbeye darbe deyin, zalime zalim deyin, hak arayan insanların yanında yer alın. Mısır'da yaşanan drama daha ne kadar sessiz kalacaksınız. Siz sessiz kalsanız bile biz sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Milletvekili Afif Demirkıran, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Nedim Kuzu, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş ve çok sayıda vatandaşın katıldığı gıyabi cenaze namazı çıkışında toplanan bir grup, cuntacılar aleyhine slogan attı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demirkıran: 'Sessiz Kalsalar Bile, Biz Sesimizi Yükseltmeye Devam Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement