Demirtaş Bursa'nın Yıldızı Oluyor - Son Dakika
Güncel

Demirtaş Bursa'nın Yıldızı Oluyor

Demirtaş Bursa\'nın Yıldızı Oluyor

Demirtaş camii mimarisi ile göz kamaştıracak.

30.11.2012 16:22

Osmangazi Belediyesi'nin Demirtaş'ta yapacağı meydan projesi kapsamında yenilenecek Demirtaş Merkez Camii'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgeye 5.5 milyon TL yatırım yaptıklarının altını çizdi, yatırımların ve hizmetlerin süreceğini aktardı.

Osmangazi Belediyesi'nin desteği ile Demirtaş Merkez Camii Yaptırma Derneği'nin inşa edeceği yeni caminin temeli görkemli bir törenle atıldı. Osmangazi'nin hızlı ve planlı gelişen gözde merkezlerinden biri olan Demirtaş'ta meydan düzenlemesi kapsamında yıkılacak eski caminin yerine yapılacak modern mimari örneği yeni caminin temel atma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, beldeler kapandığında buralarda bir belirsizlik olacağı yönünde düşünceler oluştuğunu ancak hizmetin bu merkezlere daha fazla gittiğini söyledi. Göreve gelir gelmez Osmangazi sınırlarına eklenen 4 beldede nabız yokladıklarını ve vatandaşın öncelikle beklentisini belirlediklerini anlatan Başkan Dündar, "Öncelikle buraları şehre adapte etmek önemliydi. Bunun hesaplarını yaptık ve adım adım bunları uygulamaya başladık. Dün Ovaakça'da Belediye Hizmet Binası'nın temelini attık. Emek'te yatırımlarımız sürüyor. Kirazlı'da sürüyor. Belde belediyelerinin finansmanla ilgili sorunları olduğu için bu bölgelerde biriken sorunları da birer birer çözüyoruz" dedi.

Belde Belediye Başkanlarının da ellerinden geldiğince hizmetler yaptığını ancak, imkanlarının kısıtlı olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Sınırlı bütçelerle hizmet etmek zordu. Tabi ki ellerinden geleni yaptılar. Ancak, beldeler bize bağlanınca hızlı bir şekilde hizmetlerimizi bu noktalara taşıdık. Taşımaya devam ediyoruz. Demirtaş'a 5.5 milyon TL yatırım yaptık. Kapalı Yüzme Havuzu, Atıcılık ve Trap Tesisi de tamamlanınca buraya değer katacak. Bursa'nın en cazip bölgelerinden birisi Demirtaş. Planlı ve hızlı bir yapılaşma sürerken, altyapı çalışmaları da devam ediyor" diye konuştu.

Demirtaş'ın ihtiyaç duyduğu meydanı yapmak için projelerin hazırlandığını ve bu projelerin etap etap gerçekleştirileceğini anlatan Başkan Dündar, "Demirtaş Merkez Camii'nin yetersiz kaldığı ve genişletilmesiyle ilgili talepler geldi. Bizde meydan düzenlemesi kapsamında olaya bütünsel bakarak caminin yerini değiştirip, hem meydanı daha geniş ve planlı bir hale getirmek, hem de Demirtaş'ın ihtiyacını karşılayacak, Cumhuriyet dönemi yeni mimari anlayışı gösterecek bir cami projesi hazırladık.

Bu camini Demirtaşlıların desteği ile cami derneği yaptıracak. Bizde desteğimizi vereceğiz. Ancak kahvede oturarak eleştirmek yerine herkes caminin yapımı için gereken desteği versin" dedi. Başkan Dündar, Demirtaşlılardan cami inşaatına sahip çıkmalarını isterken, yapılacak meydan ve caminin bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından iş makinesine binerek temel kazan Başkan Dündar, daha sonra vatandaşlarla sohbet etti. Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediyesi Başkan yardımcıları, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Demirtaş Bursa'nın Yıldızı Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement