Demirtaş: 'Hepimizin Ülkenin Ortak Bir Derdi Etrafında Birleşmesi Gereken Bir Mevzusu Var, Barış... - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: 'Hepimizin Ülkenin Ortak Bir Derdi Etrafında Birleşmesi Gereken Bir Mevzusu Var, Barış...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'da HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aralarında AP Türkiye raportörünün de bulunduğu AP Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyeleri ve Avrupa Sosyalistler Partisi yöneticilerinden oluşan heyetle bir araya geldi Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirtaş, Sur'da terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyon bölgesindeki 5 kişinin güvenlik güçlerince tahliyesinin sağlandığını belirtti HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,"Hepimizin ülkenin ortak bir derdi etrafında birleşmesi gereken bir mevzusu var, barış mevzusu" dedi.

19.02.2016 22:14

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'da HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'da

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aralarında AP Türkiye raportörünün de bulunduğu AP Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyeleri ve Avrupa Sosyalistler Partisi yöneticilerinden oluşan heyetle bir araya geldi

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirtaş, Sur'da terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyon bölgesindeki 5 kişinin güvenlik güçlerince tahliyesinin sağlandığını belirtti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,"Hepimizin ülkenin ortak bir derdi etrafında birleşmesi gereken bir mevzusu var, barış mevzusu" dedi.

Demirtaş, bir otelde, Avrupa Parlementosu (AP) Türkiye raportörünün de dahil olduğu AP Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyeleri ve Avrupa Sosyalistler Partisi yöneticilerinden oluşan heyetle bir araya geldi.

Demirtaş, yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, heyetle Türkiye'de son zamanlarda yaşanan gelişmeler, insan hakları ve demokrasi durumu ve Kürt sorunu gibi konuları konuştuklarını belirtti.

Açıklamasında gündemdeki konuları değerlendiren Demirtaş,"Hepimizin ülkenin ortak bir derdi etrafında birleşmesi gereken bir mevzusu var, barış mevzusu. Bu konuda bir araya gelmek için her konuda yüzde yüz anlaşmamız gerekmiyor ama maalesef bunu yapamıyoruz" ifadesini kullandı.

Demirtaş, şöyle konuştu:

"Türkiye tam da şu tarihi dönemde cesur bir karar vermelidir. Türkiye'deki Kürtleri ya da Suriye'deki Kürtleri karşısına almak yerine yanına almalıdır. Ortadoğu cadı kazanı iken bütün bölgesel ve emperyal güçler bizim coğrafyamıza kendi emellerini gerçekleştirmek için uğraşırken, bizim kara kaşımıza kara gözümüze hayran oldukları için değil, kendi çıkarları çerçevesinde herkes bölgede bu kadar müdahillik gerçekleştirirken Türkiye PKK'yı ya da PYD'yi karşısında değil yanına alma becerisini göstermelidir. Bu birilerini rahatsız edebilir, imkansız gelebilir ama doğru politika budur. Bir barış politikasıyla Türkiye PKK'yı ve PYD'yi yanına almalıdır, Kürtleri yanına almalıdır."

Çözüm Süreci'ne işaret eden Demirtaş, şöyle devam etti:

"Özellikle 2013 İmralı süreciyle başlayan stratejik ittifak, stratejik işbirliği, Türklerin ve Kürtlerin 100 yıl sonra yeniden Ortadoğu coğrafyasında, Türkiye'de Anadolu'da, Mezopotamya'da Kürdistan bölgesinde yeniden işbirliği yapabilmesi... Bunun imkanlarının ortaya çıkarılması gerekir."

"Barış istemek korkaklık değil, siyasi cesarettir. Müzakere istemek, konuşalım demek, çatışma dursun masaya dönelim demek korkaklık değildir. Yiğitlik tam da budur" diyen Demirtaş, Türkiye'nin böylesi cesur liderlere ve politikacılara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Demirtaş, Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon bölgesindeki 5 kişinin gün içerisinde güvenlik güçlerince tahliyesinin sağlandığını bildirdi.

Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısını kınadıklarını aktarırken, şunları kaydetti:

"Can kayıplarının olmaması için uğraşmak durumundayız. Ankara'daki saldırıyı bir kez daha kınadığımızı belirtiyorum. Yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı olanlar tedavisi devam edenler var, hepsine geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerimizi iletiyorum."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş

Demirtaş: \'Hepimizin Ülkenin Ortak Bir Derdi Etrafında Birleşmesi Gereken Bir Mevzusu Var, Barış...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirtaş: 'Hepimizin Ülkenin Ortak Bir Derdi Etrafında Birleşmesi Gereken Bir Mevzusu Var, Barış... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement