Denek: İnancımdan Dolayı Buradayım - Son Dakika
Güncel

Denek: İnancımdan Dolayı Buradayım

Denek: İnancımdan Dolayı Buradayım

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep milletvekili aday adayı Muhammed Nur Denek, inancı gereği HDP'de olduğunu söyledi.

04.03.2015 10:33

Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Antep için milletvekili aday adayı olan Muhammed Nur Denek aslen Urfalı. Milletvekilliği için talep ettiği iller arasında Urfa da bulunuyor.

Ülke siyasetinin akıl almaz bir yozlaşma içinde olduğunu belirten Denek, bu yüzden siyasetin içinde yer alma zorunluluğu hissettiğini kaydetti.

Denek, "Nitekim AKP'nin ve mevcut diğer tüm siyasi partilerin, halkı birçok farklı unsur kullanarak aldattığı gerçeğini açığa çıkartma adına bu adım kaçınılmazdı. Yıllardır imkân bulabildiğim her alanda gücüm yettiğince; adaleti, emeğin hakkını, eşitliği, kısacası gerçek İslam anlayışını anlatmaya gayret ettim. Din kisvesine bürünerek halkı Allah ila aldatan yezit zihniyeti icracılarının kirli yüzlerinin ortaya çıkarılması ve görünür kılınması gerekmektedir. Aksi halde her tür yaşam alanını yaşanamaz hale getiren bu zihniyet paramızı çaldığı gibi inancımızı da yok edecektir" dedi.

ELİAÇIK VE BİLGEN'E TEŞEKKÜR

Ülkede siyaset yapma alanının oldukça daraltıldığını belirten Denek sözlerini şöyle tamamladı: "Öyle ki, kalan bu daracık alanlar da ortadan kaldırılıp halka (hakka) hizmet eden siyasi alanın hayat bulabilmesi imkânsız hale getirilmeye çalışılmaktadır. Bu süreçte siyasi alanda halka, hakka hizmet edebilmenin açık kalan tek umudu olarak gördüğüm, HDP'den aday adayı olmaya karar verdim. HDP'nin; Tüm insanlığın değerlerine, kadının hak ettiği eşitliğe ulaşmasına, toplumun tüm kesimlerine karşı duyarlılığına, yıllardır hakkı gasp edilen emekçilerin haklarının geri alınmasına, aldatan, uyuşturan, yozlaşmış olan değil, uyandıran, dirilten, devrimci gerçek din'in anlaşılabilir olmasına katiyetle önem verdiğine olan inancımdan dolayı buradayım. Yıllardır bu gerçekliğin anlaşılabilmesi için mücadelemizi birlikte sürdürdüğümüz İhsan Eliaçık, Ayhan Bilgen ve birçok değerli arkadaşlarıma da bu süreçte verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Denek: İnancımdan Dolayı Buradayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement