Denizli - Havuz Açılışında Protokol Ve Sıyası Şov Krızı - Son Dakika
Güncel

Denizli - Havuz Açılışında Protokol Ve Sıyası Şov Krızı

Denizli - Havuz Açılışında Protokol Ve Sıyası Şov Krızı

Denizli'deki Dünyaca Ünlü Pamukkale Travertenlerinin Eteklerinde Bulunan Kocaçukur Bölgesi'nde, İl Özel İdaresi'nce Yaptırılan Yüzme Havuzlarının Açılış Törenine, Protokol ve Siyaset Krizi Damgasını Vurdu. Protokolde Kendisine Yer Ayrılmadığını ve Açılışın AK Parti'nin Şovuna Dönüştürüldüğü Savunan Pamukkale Belediye Başkanı MHP'li Osman Akkulak, Töreni Terk Etti. Havuzların Kaçak Olduğunu İleri Süren Akkulak, Mühürleyeceğini Söyledi.

10.08.2010 14:17

DENİZLİ'deki dünyaca ünlü Pamukkale travertenlerinin eteklerinde bulunan Kocaçukur Bölgesi'nde, İl Özel İdaresi'nce yaptırılan yüzme havuzlarının açılış törenine, protokol ve siyaset krizi damgasını vurdu. Protokolde kendisine yer ayrılmadığını ve açılışın AK Parti'nin şovuna dönüştürüldüğü savunan Pamukkale Belediye Başkanı MHP'li Osman Akkulak, töreni terk etti. Havuzların kaçak olduğunu ileri süren Akkulak, mühürleyeceğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi'nce, turistlerin travertelerin eteklerinde bulunan bölgede suyla temasını sağlamak amacıyla hazırlanan Pamukkale Kocaçukur Rekreasyon Alanı Projesi kapsamında, İl Özel İdaresi tarafından 1 milyon 400 bin TL harcanarak yaptırılan biri çocuk, ikisi yetişkin üç yüzme havuzu ile soyunma kabinleri ve kafeteryanın açılışı için dün (pazartesi) tören düzenlendi. Törene Vali Yavuz Erkmen'in yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici ile Pamukkale Beldesi Belediye Başkanı MHP'li Osman Akkulak ve daire müdürleri katıldı.

Konuşmalar başlamadan önce Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak, protokol masasında kendisine yer ayrılmadığını ve açılışın AK Parti'nin şovuna dönüştürüldüğünü savunarak töreni terk etti. Tören alanından ayrıldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Akkulak, havuzların ruhsatlarının olmadığını ve belediye olarak kaçak işlemi başlatacağını belirtti. Akkulak, ''Pamukkale için sevindirici bir tören siyasete dönüştürüldü. Sayın Valim beldeme geldiği için törende bulundum ve karşıladım. Protokol yerini aldıktan sonra, bana yer verilmeyip Pamukkale siyasete alet edildiği için töreni terk ettim. Törende AK Partili İl Genel Meclisi üyeleri, AK Partili vekiller var. Açılıştan yarım saat önce söyledim, burası siyaset yeri değil, burası Pamukkale'dir. Burayı kimse siyasete alet edemez. Burada açılacak işyerlerinde çalışacak insanlar için Osman Akkulak'a oy verdi mi, vermedi mi araştırması yapılmış. Törende Pamukkale'deki yerel seçimin rövanşıymış gibi yaklaşımlar sergilendi. Olayı bu noktaya getirdiler' diye konuştu.

Açılışı yapılan havuz, kafeterya ve kabinlerin ruhsatlarının olmadığını iddia eden Akkulak, işlem yapacağını söyledi, ''Kaç defa kendilerinden buranın inşaat ruhsatını istedim. Hazırlayın gelin bana dedim, gelmedi. İnşaat ruhsatı yok. İskan ruhsatı yok, açma ve çalıştırma ruhsatı yok. Ruhsatı olmayan bir yerde ben belediye başkanı olarak bulunmayı uygun görmedim. Bugüne kadar talep ettik. Sayın valimi yanıltıyorlar, yanlış bilgi veriyorlar. Havuzlar termal havuz olacaktı ama şu anda normal şebeke suyu var. Özel ishale hattı yapıldı. 400 -500 bin TL civarında para harcandı. Pamukkale için hep sineye çektik. Ama bugünkü gördüğüm sahne AK Parti'nin Amerika'yı yeniden keşfetmiş gibi şov alanına dönüşmüştür. Tahammülsüzlüğüm bunadır. Açıkça söylüyorum, kimse burada şov yapmasın. Havuzlar kaçak olduğu için yasal işlemi başlatacağım. Mühürleme kararı bile alabiliriz. Kanun çerçevesinde gerekeni yapacağız' dedi.

Havuzların açılış kurdelesini kesen Vali Yavuz Erkmen ise Başkan Akkulak'ın açıklamasını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. Vali Erkmen, gazetecilerin soruları üzerine, ''Arkadaşlar şu güzellik içinde bunları konuşmanın yeri değil. Başkan beni karşıladı. Yanımda oturuyordu. Biz bu güzelliklere bakalım' diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ise, açılışı yapılan havuzlarda kanuna aykırı bir durumun olmadığını, inşaat ruhsatının proje aşamasında alındığını, açma ve çalıştırma ruhsatı için ise müracaat edildiğini, işletmenin henüz tam olarak faaliyete geçmediğini söyledi.

RÇ (AÖ)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli - Havuz Açılışında Protokol Ve Sıyası Şov Krızı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement