Denizli'ye Turizm Yatırımları - Son Dakika
Güncel

Denizli'ye Turizm Yatırımları

Denizli\'ye Turizm Yatırımları

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD), turistik otel işletmecileriyle toplantı yaparak, sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi.

02.02.2012 13:34

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD), turistik otel işletmecileriyle toplantı yaparak, sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi. Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan'ın da katıldığı toplantının ana gündemini, Denizli'ye yapılacak olan yeni turizm yatırımları oluşturdu. DENTUROD Başkanı Şeref Karakan, Dedeman Otel'in iki ay sonra hizmete gireceğini, Hilton Otel'in de fizibilite çalışmalarını tamamladığını belirtti.

North Point Otel'deki toplantıya katılan Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin yıllardır turizmi ihmal ettiğini, mevcut turizm potansiyeli ile dünyanın çekim merkezlerinden biri olmasının hayal olmadığını söyledi. Zolan, "Pamukkale gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir lokomotife sahibiz. Denizli çevresinde 18 antik kent bulunuyor. Turizmde planlı yatırım ve büyümeyle 10 milyon turisti ağırlamamız hayal olmaz. Hedefimizde şu anda Denizli'ye gelen yıllık 2 milyon turist sayısını bu rakamlara yükseltmektir. Denizli Belediyesi olarak yatırımcıların önünü açıyoruz, her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Kentin sosyo-kültürel ve görsel dokusunu güzelleştirip, zenginleştirerek turizme katkı vereceğiz" dedi.

DENTUROD Başkanı Şeref Karakan ise Denizli turizminin en önemli sorununun tanıtım yetersizliği olduğunu vurguladı. Karakan, "Gerek yurt içi gerek yurt dışındaki fuarlarda Denizli turizmini tanıtırken bireysel çalışmalar yapılıyor. Bu yeterli değil. Tanıtım vakfı kurarak fon oluşturmalıyız. Denizli'nin kültür ve sağlık turizmi daha etkin tanıtılmalıdır" diye konuştu.

Karakan, Denizli'nin turizm yatırımları için cazip hale geldiğini ifade ederek, "Otel işletmeciliği konusunda dünyaca tanınan Hilton Oteller Zinciri, fizilibite çalışmalarını tamamladı. Denizli'ye yatırım için artık gün sayıyorlar. Dedeman Otel, iki ay sonra Denizli-Ankara karayolu üzerinde hizmete girecek. Sarayköy ve Gölemezli bölgesinde büyük yatırımlar için 6 ayrı parsel ayrıldı. Bu parsellerle de çok önemli yatırımcıların ilgilendiğini biliyoruz. 7-8 yıl sonra Denizli'ye yılda en az 10 milyon turist gelecektir" dedi.

Dedeman Park Denizli'nin Genel Müdürü Murat Kutlu da, çevreye saygılı yeşil yıldızlı oteller halkasının ilkini Denizli'de hayata geçireceklerini söyledi. Kutlu, "Dedeman Park Denizli mart ayında hizmete girecek. Otelimiz 120 odalı olacak. Dedeman Park Denizli, 4 ayrı toplantı salonunda, 20 kişiden 320 kişiye kadar olan toplantılara ve etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Fitness center'ın da bulunacağı otelde, iki çalışma masası bulunan business center da yer alacak. Dedeman Park Denizli misafirlerini çevreye duyarlı bir bilinçle ağırlayacak. Dedeman, 13 yeşil yıldızlı otel yapmayı planlıyor" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'ye Turizm Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement