Deprem Çocukları Depremi Andı - Son Dakika
Güncel

Deprem Çocukları Depremi Andı

Deprem Çocukları Depremi Andı

12 Kasım Düzce Depremi’nin minikleri, bugünün liseli öğrencileri depremi okulda düzenledikleri etkinlikle andılar.

12.11.2015 15:15

12 Kasım Düzce Depremi'nin minikleri, bugünün liseli öğrencileri depremi okulda düzenledikleri etkinlikle andılar.

Düzce Kültür Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri 12 Kasım Düzce Depremi'ni unutmadılar. Depremin yıl dönümü dolayısıyla okulun Sivil Savunma Kolu bir dizi etkinlik düzenledi. 12 Kasım Düzce Depremi'nde öğrenciler ilk olarak depremde ölenlerin anısını iki dakikalık saygı duruşunda bulundular.

"DEPREM ÖLDÜRMEZ BİNA ÖLDÜRÜR"

Okulun Sivil Savunma Kulübü Başkanı Matematik Öğretmeni Ayşe Hızar, "Depremi yaşamış kişiler olarak biraz olsun tecrübeliyiz. Önlemlerimizi buna göre almalıyız. Her zaman tedbiri elde tutmalıyız. Sizler geleceğin öğretmenleri, doktorları, avukatları, mimar ve mühendis adaylarısınız. Bu şekilde topluma mal olmuş hadiseleri zihninize iyi kazıyın. Bu üzücü olaylardan özellikle ders çıkartması gereken mühendis, mimar adayı arkadaşlar 'deprem öldürmez, bina öldürür.' Tartışmasız doğruları ifade eden bir cümledir. Ancak kapsamı dardır. Deprem her an olabilir. Can vermemenin anahtarı depreme dayanıklı binaların yapılmasıdır. ve bu dünyanın en zor şeyi değildir" dedi.

"JAPONYA'YI ÖRNEK ALMAYILIZ"

Sivil Savunma Kulübü Üyesi Öğrenci Melike Yıldız ise, "Bu sergiyi yapmamızdaki amaç geçmişte yaşadığımız depremi unutturmamak. ve bundan ders alıp bir daha böyle acılar yaşamamak. Depremin etkileri ne kadar kötü olursa olsun sağlam binalarla can kaybı önlenebilir. Ülkemizde ortalama insan ömrünü düşündüğümüzde sık aralıklarla büyük depremlere tanıklık edilmektedir. Deprem kuşağında ki bir ülke olarak kendimize Japonya'yı örnek almalı ve yapılan binaların deprem yönetmeliğine uygunluğunu araştırmalıyız" diye konuştu.

LÜTFÜ ŞİMŞEK'E TEŞEKKÜR

Okulda açılan deprem sergisine verdiği fotoğraflarla katkıda bulunan Fotoğraf Sanatçısı Lütfü Şimşek, öğrencilere yaptığı konuşmada öğrencilerin çekilen fotoğraflardan ders çıkartmasını ve geleceklerini ona göre inşa etmelerini istedi.

Konuşmaların ardından Melike Yıldız katkılarından dolayı Lütfü Şimşek'e hediye takdim etti. Sonrasında deprem fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deprem Çocukları Depremi Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement