DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) 10. kuruluş yıldönümünde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) işbirliğiyle oluşturduğu Batı Anadolu Fay Hatları TIR'ının Muğla merkezden sonraki durağı Marmaris oldu.
Atatürk Anıtı yanına konuşlanan ve eğitim çalışmalarına başlayan TIR'da, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü eğitmenlerinden oluşan ekip, kamu görevlileri, öğrencilerle halka depremi, depremden korunma yolları ve zorunlu deprem sigortasını anlattı. TIR'da 6.0 büyüklüğündeki bir deprem yaşatılarak, sarsıntı anında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgi verildi.
Verdikleri eğitimlerle ilgili konuşan Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Batı Anadolu Bölgesi'ndeki 10 il, 14 ilçeye daha gitip deprem ve deprem sigortası konusunda eğitim vereceklerini söyledi.
Son Dakika › Güncel › Deprem Tır'ı Marmaris'te - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.