Depremlerde evleri hasar görenlere yönelik 10 bin lira tutarındaki ödemeler başladı - Son Dakika
Güncel

Depremlerde evleri hasar görenlere yönelik 10 bin lira tutarındaki ödemeler başladı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremlerde konutları hasar gören vatandaşlara 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlandı. Söz konusu ödemeler, devam eden hasar tespit çalışmaları sonuçlandıkça yapılıyor. Bu kapsamda, şu ana kadar 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışması tamamlandı.

15.02.2023 20:13  Güncelleme: 12:06

Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları hasar gören vatandaşlara 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, söz konusu ödemeler, devam eden hasar tespit çalışmaları sonuçlandıkça yapılıyor.

İKEMETGAH VERİSİ DİKKATE ALINIYOR

Ödemeler, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün işbirliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştiriliyor.

ÖDEMELERE BAŞLANDI

Bu kapsamda, şu ana kadar 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışması tamamlandı ve ödemelere başlandı. Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmıyor. Hane Başı Destek Ödemeleri, Ziraat Bankasında hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşların ise T.C. kimlik numaralarına yapılıyor.

Depremlerde evleri hasar görenlere yönelik 'Hane Başı Destek Ödemeleri' başladı
Depremlerde evleri hasar görenlere yönelik 10 bin lira tutarındaki ödemeler başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Depremlerde evleri hasar görenlere yönelik 10 bin lira tutarındaki ödemeler başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ahmet kurt:
    10 Bin TL çok değil mi ya zahmet etmişssiniz . her alanda şaka gibisiniz 16 13 Yanıtla
  • Ayvaz Tuğrul ASLAN:
    Bizim binada her evin içerisinde, bina ortak alanlarında duvarlar çatladı döküldü baya. Eşyaları saymıyorum bile. Geçen gelmişler dışardan bakıp hasarsız demişler. Arabada yakaladıkları ekip, olan çatlaklar hasarlar önemsizdir kolon ve kirişlerde bir şey yoksa sorun yok deyip hasarsız vermişler. Şimdi bu tutar bizim binadakilere ödenmeyecek mi? Birde sadece bina dışından bakılarak nasıl tespit yapılabiliyor aklım almıyor. 5 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement