Dün, İstanbul'da başlayan ve 23 Mayıs Cuma gününe kadar sürecek olan eğitim programının açılışında konuşan Beyza Zapsu, "Bugün burada toplumsal sorunları tespit etmek ve çare üretmek için devlet ve sivil toplum işbirliğini görüyoruz. Bu işbirliği, birlikte hareket etmenin en güzel örneklerinden biridir."
Genç Hayat Vakfı tarafından, nisan ayından bu yana Yurtta Genç Var ve Ben de Varım projeleri kapsamında Ankara, Adana ve İzmir'de gerçekleştirilen öğretmen eğitimlerinin sonuncusu İstanbul'da başladı. 20 Mayıs Salı günü, Bayrampaşa Titanic Otel'de başlayan eğitimler 23 Mayıs Cuma günü tamamlanacak. Eğitim programı kapsamında 40 öğretmen iletişim, etkin dineleme, empati, takım çalışması, çatışma yönetimi, toplumsal cinsiyet, sosyal sorumluluk ve istihdam konularında eğitim alacak.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan temsilcilerin de katıldığı açılışta konuşan Genç Hayat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Beyza Zapsu, bugüne kadar hep toplumsal sorunlarla ilgili çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti. Zapsu, "Her zaman topluma faydalı olmaya çalıştık. Bugün burada toplumsal sorunları tespit etmek ve çare üretmek için devlet ve sivil toplum işbirliğini görüyoruz. Bu işbirliği, birlikte hareket etmenin en güzel örneklerinden biridir. Burada olan hiç kimse toplumdan ayrı değil, ne yaşıyorsak birlikte yaşıyoruz" dedi. Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerinin acısını paylaştıklarını söyleyen Zapsu'nun ardından söz alan ve aile içi şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi toplumsal sorunlara yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, bu projeye yürekten inandıklarını söyledi: "Bizim yapmak isteyip yapamadığımız, eksik kaldığımız noktaları sivil toplum kuruluşları tamamlıyor. Son 12 yılda Türkiye'de şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularla ilgili çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Ülkemizdeki temel politika değişikliği konusuna öğretmenlerin destek olması gerekiyor. Genç Hayat Vakfı çok dokunulmamış konulara dokunuyor. Biz bu sebeple Vakfın yürüttüğü projelere yürekten inanıyoruz ve destek veriyoruz."
Bugüne kadar 164 öğretmenin katıldığı Ben de Varım ve Yurtta Genç Var projelerinin eğitimleri ile ilgili konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Statüsü Daire Başkanı Zeynep Göknil Şanal ise yaptığı konuşmada şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği konularına dikkat çekti. Şanal, "Türkiye'nin kanayan yaralarından biri, aile içi şiddet, özellikle de kadına yönelik şiddet. Şiddetin temel sebebi ise toplumsal cinsiyet eşitsizliğidir. Bunun en önemli nedeniyse aile içinde erkeğin kadını daha aşağı bir pozisyonda görmesidir. Hak bazında, fırsat bazında kadının eşit birey olması gerekir" dedi.
Son Dakika › Güncel › Ders Zili Bu Defa Öğretmenler İçin Çaldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?