Destek Urfa'dan Festival Antep'ten! - Son Dakika
Güncel

Destek Urfa'dan Festival Antep'ten!

Destek Urfa\'dan Festival Antep\'ten!

Şanlıurfa Ticaret Borsası'nın da destek verdiği Bulgur Festivali Gaziantep'te yapılacak.

24.05.2016 17:02

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren Gaziantep, Bulgur Festivaline 28-29 Mayıs tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz günlerde bölgedeki bulgur sektöründeki firma yetkilileri görüşen Gaziantep Ticaret Borsasının ilk durağı Şanlıurfa Ticaret Borsası olmuştu. Düzenlenecek olan Bulgur Festivali öncesi yapılan istişare toplantısına Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Üyeleri Orhan Gülle, Muzaffer Satış, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Enver Çokay ve Şanlıurfa'daki bulgur sektöründen firma temsilcileri katıldı.
Düzenlenecek olan festivalin bölgeye hayırlar getirmesini dileyen Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, bu tür organizasyonların ürünlerin tanıtılmasında katkı sunduğunu ifade etti. Şanlıurfa'nın dünyanın kaliteli durum buğdayını yetiştirdiğini de hatırlatan Kaya, bu festivalin bulgurun daha iyi tanıtılması ve pazarlanabilmesi için oldukça önem arz ettiğini belirtti. Bulgurun tanıtımının yapılarak markalaşması gerektiğini belirten Kaya, Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak da bu tür organizasyonları destekleyeceklerini ifade etti.

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER KATILACAK
Urfa'da gerçekleştirilen istişare toplantısında festivalle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Festivalde stant açan firmalar bulgur yemeği yapıp dağıtacak. İki gün sürecek olan ve Şanlıurfa'dan çok sayıda firmanın da katılım göstereceği festivalde bulgurun tanıtımı yapılacak ve bu kapsamda çeşitli yarışma ve paneller düzenlenecek. Festivalde aynı zamanda sanatçı Kubat'ın konser verecek. Festivalin sunuculuğunu ise Kadir Çöpdemir yapacak. Festivale dünyaca ünlü şeflerin de katılması bekleniyor. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Destek Urfa'dan Festival Antep'ten! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement