Deve Güreşinin Geliri Yoksullara Verilecek - Son Dakika
Güncel

Deve Güreşinin Geliri Yoksullara Verilecek

Deve Güreşinin Geliri Yoksullara Verilecek

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde yapılan 2016 yılının ilk deve güreşi renkli görüntülere sahne oldu.

03.01.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde yapılan 2016 yılının ilk deve güreşi renkli görüntülere sahne oldu. İncirliova Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale 160 pehlivan devenin güreştiği arenadan elde edilen gelirin yoksul ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi.

Birçok yerde hastalık nedeniyle deve güreşlerinin iptal edilmesi, İncirliova'da yapılan yılın ilk deve güreşine ilgiyi daha da arttırdı. Biletleri 15 liradan satılan deve güreşlerini, İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Metin Çetin'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi izledi. Alanı dolduran kalabalıktan bazıları mangal eşliğinde güreşleri izleyerek güzel bir gün geçirdi. Kıyasıya mücadele eden develeri ayırmakta zaman zaman güçlük yaşandı. Heyacanlı geçen güreşlerde bazı develer rakiplerini arenadan kaçırdı.

Deve güreşinin gelirinin İncirliova Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi (İBSHA) aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine verileceğini belirten Belediye Başkanı Gürşat Kale şöyle dedi:

"Yılın ilk deve güreşini gerçekleştiriyoruz. 30'cusunu düzenlediğimiz deve güreşinin gelirini İncirliova'daki yoksul, fakir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yardım olarak ulaştıracağız. Belediye olarak bir köprü vazifesi görmekteyiz. Bu kültürün, bu bayram havasının, bu mutluluk ve kardeşliğin burada yaşatılması için çalışacağız."

Müsabakalar sonunda dereceye giren deve sahipleri kupayla ödüllendirildi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deve Güreşinin Geliri Yoksullara Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement