Devesini Satıp, Anamurlu Şairin Mezarını Ziyarete Geldi - Son Dakika
Güncel

Devesini Satıp, Anamurlu Şairin Mezarını Ziyarete Geldi

Devesini Satıp, Anamurlu Şairin Mezarını Ziyarete Geldi

Türkmenistanlı şair Kerimoğlu Dörtkul Çariyev, 4 yıl önce vefat eden diş hekimi ve şair Hüseyin Gümüş'ün mezarını ziyaret etmek ve anma törenlerine katılmak üzere devesini satıp, Mersin'in Anamur İlçesi'ne geldi.

14.12.2011 11:31

Türkmenistanlı şair Kerimoğlu Dörtkul Çariyev, 4 yıl önce vefat eden diş hekimi ve şair Hüseyin Gümüş'ün mezarını ziyaret etmek ve anma törenlerine katılmak üzere devesini satıp, Mersin'in Anamur İlçesi'ne geldi. Türkmenistan'ın Merv şehri ile Anamur arasında kültür köprüsü kuran Gümüş'e olan vefasını göstermek için Anamur'a geldiğini söyleyen Çariyev, mezarın başında dua etti.

Merhum Hüseyin Gümüş'ün oğlu Alparslan ve kardeşi İbrahim Gümüş ile birlikte Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'yi ziyaret eden Kerimoğlu Dörtkul Çariyev, kıyafetiyle dikkat çekti. Çariyev, üzerindeki kaftanın Selçuklulara ait, deve yününde dokuma çerpe olduğunu, kültü denilen yelek giydiğini, başındaki kalpağın ise soğuktan korunmak için koyun derisinden yapıldığını söyledi.

Türkmenistanlı şairin eşini az rastlanır bir vefa örneği göstermesi Başkan Mehmet Türe'yi duygulandırdı. Türe, Çariyev'e Türk bayrağı, Anamur tanıtım CD'si, Anamur Belediyesi logolu bir kupa ve Hüseyin Gümüş'ün şiirlerinin bulunduğu CD hediye etti.

19 Aralık 2007'de vefat eden Hüseyin Gümüş'ün cenazesine katılamadığını ancak 2009'da mezarını ziyarete geldiğini anlatan Çariyev, "Hüseyin Gümüş ağabeyimizin 19 Aralık'taki ölüm yıldönümüne katılmayı çok istedim. Maddi durumum elvermeyince sahip olduğum tek şey olan devemi sattım. Hüseyin Gümüş ağabeyimiz gönül dostuydu, Türkmenistanlı öğrencilere çok yardımları oldu. Ben de onun manevi huzurunda saygımı sunmak, dua etmek istedim" dedi. - Mersin/ Anamur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Devesini Satıp, Anamurlu Şairin Mezarını Ziyarete Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement