Devrek'te Engellilerin Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Devrek'te Engellilerin Askerlik Heyecanı

Devrek\'te Engellilerin Askerlik Heyecanı

Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki engelli vatandaşlar, bir günlüğüne askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

10.05.2012 17:30

Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki engelli vatandaşlar, bir günlüğüne askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Her yıl Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından "Engelliler Haftası" nedeniyle icra edilen temsili askerlik uygulaması, Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki 2. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığında gerçekleştirildi. Sabah erken saatlerde aileleri ile birlikte Devrek 2. Jandarma Er Eğitim Komutanlığına gelen 29 engelli, askeri personel tarafından kayıt işlemleri yapıldıktan sonra askeri üniformalarını giydi. Komutanlar tarafından temsili askerlik uygulaması hakkında bilgi alan engellilere, daha sonra yanaşık düzen eğitim verildi. Askerlik yemini etmek için tören yerinde sıraya giren engelli askerlerin birlik sancağının yerini almasından sonra, Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es takdim edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 29 engelli silah ve Türk bayrağına ellerini koyarak ant içti.

Düzenlenen yemin töreninde konuşan 2. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanı Vekili Binbaşı Hüseyin Şimşek, 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla Genelkurmay Başkanlığının direktifleri doğrultusunda bu özel günün tertiplendiğini kaydetti. Şimşek, "Değerli Mehmetçikler, askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Sizler bu üniforma ve kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlerle kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşamaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duymaktayız" dedi.

Konuşmanın ardından birliğe ilk katılan askere Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç tarafından hediye verilirken, 1976 yılında aynı birlikte askerliğini yapan Nizamettin Bilğiç ve engelli oğlu Abdulsamet Bilğiç'e Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yemin merasiminin ardından protokol tarafından engelli askerlere terhis belgeleri verildi. Engelli asker babası Yaşar Saraç, "Oğlumun temsili olarak bir gün de olsa askerlik yapması ve onun bu halini görmem her şeye bedeldir. Çok mutluyum" dedi.

Engelli asker Erdinç Saraç ise, "Bugün çok gururluyum. Hiç ağlamazdım ama bugün sevinç gözyaşlarına boğuldum, çok mutluyum. Bizlere bu imkanı sağlayan komutanlarıma, öğretmenlerime ve dernek başkanı Songül Malkoç'a teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Devrek'te Engellilerin Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement