Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

1)ORDU'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜVAN'ın Başkale İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan, 24 yaşındaki Uzman Çavuş Sabri Eryeler'in acı haberi, memleketi Ordu'da ailesine ulaştı.

07.06.2017 15:51

1)ORDU'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

VAN'ın Başkale İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan, 24 yaşındaki Uzman Çavuş Sabri Eryeler'in acı haberi, memleketi Ordu'da ailesine ulaştı. Van'ın Başkale İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan Ordu'nun Kumru İlçesi'ne bağlı Ortaca Mahallesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Sabri Eryeler, kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin acı haberi askeri yetkililer tarafından, ev kadını anne Emine ile çiftçi olan baba Muammer Eryeler'e verildi. Bekar olan şehit Sabri Eryeler'in 2.5 yıldır uzman çavuş olarak Van'da görev yaptığı belirtildi.

Nedim KOVAN/KUMRU (Ordu),

===============================================

2)DEMET ŞENER'İN BOŞANMA DAVASI HATIRASI

ÜNLÜ manken Demet Şener, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay'dan boşanma davasının görüldüğü Antalya Adliyesi'nin bahçesinde kadın hayranlarından yoğun ilgi gördü.

Manken Demet Şener'in eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay'dan boşanma davası devam ediyor. Antalya 4'üncü Aile Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına katılmak için öğle saatlerinde adliye binasına gelen Demet Şener, tanınmamak için hakim ve savcıların da kullandığı kapıdan giriş yapmak istedi. Buradan adliyeye giremeyen Demet Şener ile avukatı Aslı Hatemi, vatandaşların giriş yaptığı kapıya yönlendirildi.

HAYRANLARINDAN YOĞUN İLGİ

Adliyede öğle arası olması nedeniyle kapıda uzun sırayı beklemek istemeyen Şener, adliye kapısında engellilerin yararına satış yapan büfeden çubuk kraker ile maden suyu aldı. Tanınmamak için güneş gözlüğü takan Şener, adliye bahçesindeki banka oturarak, kapıların açılmasını bekledi. Cep telefonu ile vakit geçiren Şener, bir süre sonra vatandaşlar tarafından fark edildi. Kadın hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği Şener, onlarla fotoğraf çektirip sohbet etti. Hayranlarının ricasını geri çevirmeyen Demet Şener'in kadınlarla fotoğrafını avukatı çekti.

MEHKEME ÖNCESİ ÖZÇEKİM

Demet Şener, hayranlarının özçekim talebini de kırmadı. Adliyedeki öğle molasının ardından Şener, kısa süre sırada bekledi. Kapıda arama noktasından geçen Şener, kemerini çıkararak adliyeye giriş yaptı. Önceki duruşmada kendisinin fotoğraf çekimine tepki gösterip Antalyalı bir avukatla tartışan Şener'in, keyifli olduğu gözlendi.

Demet Şener, daha önceki duruşmaya tanık katılmadığı için tekrar Antalya'ya gelmek zorunda kaldığını söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Demet Şener'in banka oturması

Demet Şener'den detay görüntüler

Vatandaşların şaşkın bakışı

Kadın hayranlarıyla sohbeti

Kadın hayranlarıyla fotoğraf çektirmesi

Demet Şener'in bankta oturduğu yerden genel görüntü

Demet Şener'in hayranlarıyla özçekim yapması

Demet Şener'in adliye binasını girişi

Arama noktasından geçişi

195 MB/// 03.12"

HABER: Mustafa KOZAK- KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

====================================================

3)BURSA ATATÜRK STADYUMU'NUN TARİHİ TRİBÜNÜNÜN YIKILACAĞI İDDİASINA TEPKİ

MİMARLAR Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, daha önce Atatürk Stadyumu Meydanı projesinde tarihi tribünün yıkılarak yerine yenisinin yapılacağının açıkladığını ifade ederek, "Ancak edindiğimiz bilgiye göre festival müzesi yapılacağı bildirilen tribün yıkılacak ve yerine yenisi yapılmayacakö dedi.

Timsah Arena olarak da adlandırılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun yapımının ardından, Atatürk Stadyumu'nun bulunduğu alan için yeni plan hazırlandı. Ancak, Bursa Barosu, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Bursa Atatürk Stadyumunu Koruma ve Yaşatma Derneği (BASKOD) tarafından plana itiraz ederek dava açtı. İdare Mahkemesi tarafından plan iptal edilince, Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu'nun doğal dokusuyla yaşatılmasına yönelik yeni proje hazırladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, yapımı için 1926 yılında Atatürk'ün bizzat 1000 lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılında bu yana hem resmi törenlere ev sahipliği, hem de Bursaspor'un şampiyonluk yaşadığı stadyum ile ilgili verdikleri kararı geçen yıl ağustos ayında açıkladı. Altepe, depreme dayanıksız olduğu anlaşılan tarihi tribünün de yıkılarak yerine yenisinin yapılacağını ve buranın da festival müzesi olarak değerlendirileceğini söyledi.

Süreci başından beri takip eden ve dava açan Atatürk Stadyumu Meydanı ve Yakın Çevresi Çalışma Grubu, projede değişiklik iddiaları üzerine bugün Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.  Çalışma Grubu adına konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, edindikleri bilgiye göre tarihi tribün binasının yıkılarak yerine yenisinin yapılmayacağını söyledi.  Şimşek, "Üzülerek söylemeliyiz ki şüphelerimiz bizi yanıltmamış; kenti yönetenler güvenilmez yaklaşımlarının somut bir örneğini bu konuda da gözler önüne sermişlerdirö dedi.

Meydan projesinin deneme tahtası gibi görüldüğünü aktaran Şimşek şöyle devam etti:

"Atatürk Stadyumu ile çevresinin, şeref tribünü korunarak festival müzesi oluşturulmasını olumlu karşılamıştık. Ancak gelinen noktada projenin yine değiştiğini öğreniyoruz. Birkaç ay önce aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek şeref tribününün kamusal alan olarak kentsel bellekteki izlerini yansıtacağını ilan edenler, edindiğimiz bilgiye göre şeref tribününü yıktıktan sonra tekrar inşa etmeme kararı almışlardır.  Atatürk Stadyumu bizzat sizler tarafından kamuoyuna sunulduğu haliyle uygulanmalı ve Bursa halkı hak ettiği kamusal alanına kavuşmalıdır.ö

Görüntü Dökümü

----------------------

Stadyum ve tribünden görüntü

Şimşek'in açıklamaları

Edip TEKİN/ BURSA, -

================================================

4)SİVAS'TA OKULLAR BOŞ KALDI

SİVAS'ta 2016-2017 eğitim-öğretim sezonunun sona yaklaşması ve ramazan ayının etkisiyle birlikte ilk ve orta dereceli okulların tamamına yakını boşaldı.

Sivas'ta eğitim-öğretim yılının sonuna gelinmesi nedeniyle son günlerde okullarda ders işlenmemeye başladı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte öğrenciler devamsızlık oranı arttı. Mayıs ayının son haftalarında ve Haziran ayı içinde okulların tamamına yakınında öğrencilerin çoğunluğunun okullarına gelmediği görüldü. Normalde sınıflarda 25-30 öğrencisi bulunan sınıflarda mevcudun 4-5 öğrenciye kadar indiği, bu nedenle de ders işlenemediğini öğrenildi. Okula devam eden az sayıda öğrenci, okula gelmeyen arkadaşlarının erken tatile çıktığını belirterek okulun son zamanlarını öğretmenleri ve arkadaşlarıyla film izleyerek, oyun oynayarak vakit geçirdiklerini ifade etti. Cuma günü karnelerin dağıtımı nedeni ile yeniden yoğunluk yaşanması bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

-Okullardan görüntü

-Az sayıdaki öğrenci ve velileri

-Öğrencilerin konuşmaları

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(102 mb)

=================================================

5)BEDAVA İNTERNET PAYLAŞIMIYLA MEHMETÇİK VAKFI'NA BAĞIŞ YAPTIRDI

TOKAT'ta kuaför dükkanı işleten 34 yaşındaki Cemil Gezici, sosyal medya hesabından paylaştığı bildirimle, listesindeki kişilerin farkında olmadan Mehmetçik Vakfına bağışta bulunmasını sağladı.

Kent merkezinde kuaför dükkanı işleten Cemil Gezici, Şırnak'ta yüksek gerilim hattına takılarak düşen Cougar tipi helikopterin içinde bulunan 13 askerin şehit olmasına üzülerek, mehmetçiğe destek olmak için ne yapabileceğini düşündü. Sosyal medya hesabından "Anında 5 GB internet için sadece 2582'ye boş mesaj atmanız yeterli. Tüm hatlar için geçerli. Ben yaptım oldu. İnterneti olmayan kalmasın. Hemen eller telefona dostlar. Şaka değil" yazarak paylaşımda bulundu. Listesindeki takipçileri ve arkadaşları Cemil Gezici'nin paylaşımını görerek 2582'ye kısa mesaj gönderdi. Mesajı gönderenler Gezici'nin verdiği numaranın Mehmetçik Vakfına ait SMS bağış numarası olduğunu telefonlarına gelen "Mehmetçik Vakfına 10 TL bağış yaptığınız için teşekkür ederiz" yazılı iletiyi görünce anladı. Kısa mesaj göndererek bağışta bulunanlar Gezici'nin sosyal medya paylaşımının altına böyle bir bağışa sebep olduğu için teşekkürlerini yazdı.

Bu şekilde yaklaşık 300 kişinin kısa mesaj göndererek bağışta bulunduğunu sosyal medya hesabından duyuran Cemil Gezici, "Yolladığınız SMS size 5 GB internet kazandırmıyor. Mehmetçik Vakfı'na 10 TL bağışta bulundunuz. Bana gelen mesajlara göre 200-300 kişi mesaj atmış. Allah razı olsun, hayra geçtiniz. Belki bu paralarla, 7 yıldır ihalesi yapılamayan, helikopterlere takılan engel görüş sistemi takılmasına faydası olur. Belki o zaman Songül Yakut Yarbaylar tellere takılıp şehit olmaz" diye yazdı.

'KAZADAN ETKİLENDİM'

13 askerin şehit olduğu helikopter kazasının kendisini çok üzdüğünü söyleyen Cemil Gezici, "Kazadan çok etkilendim. Kazaya helikopterlere takılmayan engel görüş sistemi olduğu söyledi. Engel görüş sisteminin 7 yıldır ihalesi yapılmamış. Biz de bu amaçla ne yapabiliriz diye düşündük. Mehmetçik Vakfına bağış hattı vardı. GSM şirketine gönderilen boş mesajın kendilerine 5 gb internet kazandıracağını yazdık. Aslında böyle bir şey yoktu. Sadece boş mesaj attıklarında Mehmetçiğe 10 Türk Lirası bağış yapılıyordu. Gönderen arkadaşlar dolaylı yoldan sevap işlemiş oldular.  Yaklaşık 300 kişi geri dönüş sağlayarak bize teşekkür etti. Biz de bundan dolayı memnun olduk" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

- Kuaför salonrundan görnütü

-Gezici'nin görüntüsü ve konuşmaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

(123 mb)

================================================

6)FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 8 AKADEMİSYEN ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

KAYSERİ merkezli Erciyes Üniversitesi'nden (ERÜ) ihraç edilen öğretim üyelerine yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 akademisyen Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

By-Lock programı kullandıkları tespit edilerek gözaltına alınan ve daha önce Erciyes Üniversitesinden (ERÜ) ihraç edilen Ali U., Mehmet Fatih S., Fehmi T., Metin A., Çağrı Ş., Hüsne Sakallı A. ile karıkoca olan Mehmet Güngör K. ve Esma K. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi. Zanlılar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevkedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Zanlıların Adli Tabipliğe getirilişi ve çıkışları

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 38 saniye/54 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement